Μαθήματα επιτυχίας από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ!

Πώς θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε!

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ–για πολλούς απλά ο «κ. Facebook»- είναι ένας αληθινός πρωτοπόρος στην τεχνολογία.

Το περιοδικό Time τον έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, ενώ η προσωπική του περιουσία εκτιμάται σε πάνω από 34 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος, μέρος αυτής της περιουσίας θα το προσφέρει για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα, που μαστίζει τις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Ο Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε το Facebook από το δωμάτιο του κοιτώνα του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Φεβρουάριο του 2004.

Σήμερα, το κοινωνικό αυτό μέσο δικτύωσης έχει, κατά μέσο όρο, πάνω από 800 εκατ. χρήστες ημερησίως, ενώ πρόσφατα –σύμφωνα με δημοσίευμα του Time- η αξία του εκτιμήθηκε στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προς τιμήν της… χωρίς προηγούμενο επιτυχίας αυτού του «παιδιού-θαύμα», όπως αναφέρει το Business Insider, δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για τους επίδοξους επιχειρηματίες σε κάθε τομέα… με την υπογραφή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

1. «Σε ένα κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, η μόνη στρατηγική που εγγυημένα θα αποτύχει είναι το να μην παίρνεις ρίσκο». 

2. «Το ερώτημα δεν είναι “Τι θέλουμε να μάθουμε για τους ανθρώπους” αλλά “Τι θέλουν οι άνθρωποι να πουν για τον εαυτό τους”». 

3. «Στην κυριολεξία κωδικοποίησα το Facebook στο δωμάτιό μου και το ξεκίνησα από εκεί. Νοίκιαζα ένα server για 85 δολάρια το μήνα και το χρηματοδότησα βάζοντας μια διαφήμιση στη σελίδα. Από τότε δεν έχουμε σταματήσει να χρηματοδοτούμαστε από τις διαφημίσεις». 

4.
«Κινηθείτε γρήγορα και σπάστε ό,τι βρίσκεται μπροστά σας. Αν δεν σπάτε πράγματα στο “πέρασμά” σας, σημαίνει ότι δεν κινείστε αρκετά γρήγορα». 

5. «Ακούγεται λίγο διεστραμμένο, όμως εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να είμαι στον κύκλο όπου οι άνθρωποι μας υποτιμούν. Αυτό σου δίνει την ελευθερία να βγεις έξω και να αναλάβεις μεγάλα στοιχήματα που διεγείρουν και μπορούν να καταπλήξουν τους ανθρώπους». 

6. «Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πραγματικά έξυπνοι ή να έχουν δεξιότητες που εφαρμόζονται άμεσα, αλλά αν δεν πιστεύουν πραγματικά σε αυτό που κάνουν, τότε δεν πρόκειται πραγματικά να εργαστούν σκληρά». 

7. «Η ερώτηση που κάνω σχεδόν κάθε μέρα στον εαυτό μου είναι η εξής: “Κάνω το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσα να κάνω;”».