ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΦΡΙΚΗ! Διεστραμμένο ζευγάρι ηλικιωμένων κλείδωσε 5 παιδιά στο υπόγειό τους και τα βασάνιζε επί 30 χρόνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι  που κλείδωσε 5 παιδιά σε ένα υπόγειο και τα βασάνιζε για πάνω από 3 δεκαετίες καταδικάστηκαν σε 21 χρόνια φυλάκισης. Η Valerie Stannard, 73, κράτησε το χέρι ενός αγοριού πάνω από τη φωτιά ενός φούρνου και έβαλε φωτιά στην πυτζάμα του μαζί με τον άντρα της, Roy, 74.

13

Τα παιδιά τα χτυπούσαν με μπαμπού ή με την ζώνη τους στο υπόγειό τους στο Stoke Newington στο βόρειο Λονδίνο. Το νεαρότερο θύμα ήταν ένα νήπιο που το έδεσαν σε μία καρέκλα και το κλείδωσαν σε μία ντουλάπα μαζί με το σκυλί του ζευγαριού επειδή έκλαιγε.

14

Καταδικάστηκαν για τις 18 από τις 22 κατηγορίες τον Μάρτιο που διέπραξαν σε βάρος 5 παιδιών και συμπεριελάμβαναν σεξουαλική κακοποίηση και βιαιότητα ανάμεσα στο 1969 και το 1985.

16

Η Valerie καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκισης ενώ ο Roy σε 12. Η Valerie Stannard ζωγράφιζε μία γραμμή στο μπουκάλι τους με το γάλα και αν την περνούσαν τους χτυπούσε πολύ άσχημα. Ο Roy τα έστελνε να κλέβουν αντικείμενα για να τα πουλάει στο μαγαζί του. Σε 6 περιπτώσεις, έγδυσε ένα από τα κορίτσια για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

17

Ένα από τα θύματα είπε πως τους έβαζαν σαπούνια στο λαιμό και τους έβαζαν να κοιτάνε καθώς βασάνιζαν τα άλλα παιδιά. Το ηλικιωμένο ζευγάρι παρέμεινε ανέκφραστο κατά την διάρκεια της δίκης πριν αποχαιρετήσουν την οικογένειά τους καθώς τους απομάκρυναν.

Ένα θύμα είπε: “Δεν ζούσαμε, απλά υπήρχαμε.”

Η ρουτίνα τους περιελάμβανε σωματική κακοποίηση, παραμέληση και βιαιότητα και στην περίπτωση του Mr Stannard υπήρξαν και δύο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε δύο από τα παιδιά.

18

Ζούσαν σε συνεχή φόβο και δεν μιλούσαν σε κανέναν γι’αυτά που περνούσαν. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν επισκεφτεί το σπίτι τους, αλλά εκείνοι πάντα κατάφερναν να καλύψουν πολύ καλά τα ίχνη τους.

Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα τον Ιούλιο του 2014 αν και το ζευγάρι ποτέ δεν ομολόγησε  τα εγκλήματα που είχε διαπράξει.