

Αθλητής που έκανε τον σταυρό του κατά τη διάρκεια των πέμπτων Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης, τράβηξε τα βλέμματα και έφερε αντιδράσεις.
Αυτό αναφέρει τουλάχιστον η τουρκική ιστοσελίδα aykiri.com.tr που έφερε στην επιφάνεια το θέμα. Ένας εκ των αθλητών θέλησε να προσευχηθεί λίγο πριν την κούρσα του, με τον σχηματισμό του χριστιανικού σταυρού.
«Ποιος είναι ο αθλητής που κάνει το σχήμα του σταυρού στους Αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης; γράφει στον τίτλο της η τουρκική sondakika06.
Υπάρχουν σκληρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφουν άλλα μέσα ενημέρωσης για το στιγμιότυπο, αλλά, όπως εξηγούν αυτοί που αντιδρούν, δεν ενοχλήθηκαν από τη θρησκευτική πίστη του αγωνιζόμενου αθλητή, αλλά από την προβολή της εικόνας σε αγώνες που έχουν την ονομασία «Ισλαμικοί».
Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο πρωταγωνιστής του… επεισοδίου προερχόταν από ισλαμική χώρα της Απω Ανατολής, αλλά είναι χριστιανός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην
Κόλλησε κορωνοϊό και ο Μπουρλά: «Έχω λάβει τέσσερις δόσεις και κάνω αγωγή με Paxlovid»
