Το μαγικό πρωτάθλημα του «ΝΒΑ» αρχίζει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το μαγικό πρωτάθλημα του μπάσκετ, το NBA ξεκινά στις 22/12 και είναι έτοιμο να καθηλώσει ξανά τους λάτρεις της πορτοκαλής θεάς. Με την πανδημία του Κορωνοϊού ωστόσο, να συνεχίζει να βρίσκεται στην ζωή μας, το NBA έχει ανακοινώσει τον σκελετό που θα έχει αυτή η… περίεργη σεζόν, μετά την άκρως πετυχημένη ιδέα της «Φούσκας» του Ορλάντο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λος Άντζελες Λέικερς.

 

Αρκετές ομάδες βελτιώθηκαν, ενισχύθηκαν και έχουν όραμα για την σεζόν που ξεκινά. Άλλες, όπως είναι λογικό αποδυναμώθηκαν ενώ κάποιες άλλες, «χτίζουν» από την αρχή την ομάδα τους, με σκοπό να είναι ανταγωνιστικοί και διεκδικητές του τίτλου τα επόμενα χρόνια. Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά, ανά περιφέρεια.

Ο σκελετός του προγράμματος της σεζόν 2020/21 είναι ο εξής:

22 Δεκεμβρίου – 4 Μαρτίου: Πρώτο μέρος της κανονικής περιόδου

5 Μαρτίου – 10 Μαρτίου: All Star Break

11 Μαρτίου – 16 Μαΐου: Δεύτερο μέρος της κανονικής περιόδου

18 Μαΐου – 21 Μαΐου: Play in τουρνουά (για την 7η και 8η θέση)

22 Μαΐου – 22 Ιουλίου: Playoffs

ΔΥΣΗ: Ισχυρός ανταγωνισμός, φαβορί στο  Λος Άντζελες

Λέικερς: Η υπόσχεση του Λεμπρόν στον αδικοχαμένο Κόμπι, εκπληρώθηκε μόλις λίγους μήνες αργότερα. Οι Λέικερς, μεσούσης της πανδημίας, κατάφεραν στην φούσκα του Ορλάντο να κατακτήσουν το δέκατο έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Παρουσιάστηκαν εξαιρετικά συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους και εξαργύρωσαν μια πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά με την κούπα του παγκόσμιου πρωταθλητή. Φέτος μοιάζουν και πάλι ικανοί για το repeat μιας και έχουν εντάξει στο δυναμικό τους εξαιρετικούς παίκτες. Με τους Τζέιμς και Ντέιβις να βγαίνουν και πάλι μπροστά αλλά και με σπουδαίες προσθήκες των Μαρκ Γκασόλ, Χάρελ, Σρέντερ και Μάθιους θεωρούνται δικαίως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

 

Κλίπερς: Μετά από μια χρονιά που στο στρατόπεδο των “Κλιπς” θεωρείτο και είναι αποτυχημένη,  η ομάδα του Λος Άτζελες δεν κατάφερε να φτάσει καν στο τελικό της Δυτικής περιφέρειας με ένα ίσως από τα πληρέστερα ρόστερ των τελευταίων ετών. Η ομάδα του Ρίβερς εμφανίστηκε κατώτατη τον προσδοκιών στο Ορλάντο, παίζοντας πολύ κακό μπάσκετ και αποκλείστηκε από τους εξαιρετικούς Νάγκετς στα ημιτελικά ενώ προηγούνταν 3-1 στη σειρά. Ο Ντοκ Ρίβερς, αποτελεί παρελθόν την θέση του οποίου ανέλαβε ο Τάιρον Λου. Η φετινή χρονιά τους βρίσκει με το βασικό δίδυμο των stars που τελείωσε και πέρσι, Λέοναρντ-Τζόρτζ, με τον δεύτερο όμως να πρέπει να δώσει απαντήσεις. Στην θέση του Χάρελ ήρθε ο Ιμπάκα, το ρόστερ ανανεώθηκε με τους Μπατόυμ και Λενάρντ να αποτελούν τις πιο σημαντικές προσθήκες παρέα φυσικά με τον Κογκολέζο σέντερ. Δικαίως θεωρούνται από τα φαβορί για τον τίτλο, μένει όμως να το αποδείξουν και στο παρκέ.

 

Nάγκετς: Με την ίδια πετυχημένη συνταγή θα βαδίσουν οι Νάγκετς και φέτος. Στόχος μία πορεία ανάλογη με την περσινή, όπου έφτασαν μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας και κοίταξαν στα μάτια τους μετέπειτα πρωταθλητές Λέικερς. Σε σχέση με την περσινή ομάδα αποχώρησε ο Τζέρεμι Γκραντ, που επίσης έκανε σπουδαίο τουρνουά (15.8 πόντους μ.ο. στους τελικούς της περιφέρειας), ο Πλάμλι και ο καλός αμυντικός Κρέγκ. Ο Νίκολα Γιόκιτς, τραβάει το κουπί τόσο σε σκοράρισμα όσο και σε δημιουργία. Ωστόσο, το Ντένβερ είναι αρκετά δουλεμένη ομάδα που μπορεί και φέτος να κάνει την διαφορά.

 

Οι Γιούτα Τζαζ, του εκπληκτικού Ντόνοβαν Μίτσελ θέλουν και φέτος να επαναλάβουν μία χρονιά σαν την περσινή. Η συνταγή της επιτυχίας, γνωστή γι’ αυτό και οι «Μορμόνοι» δεν άλλαξαν σχεδόν τίποτα στο ρόστερ τους. Ένας μονάχα νέος παίκτης σε σχέση με την περσινή σεζόν και αυτός είναι ο πολύ οικείος στο κοινό της Γιούτα, Ντέρικ Φέιβορς που αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς στρατιώτες τους, παίζοντας για λογαριασμό τους από το 2010 έως το 2019. Αγωνίζεται πιο άνετα ως σέντερ οπότε μπορεί να δώσει ποιοτικές ανάσες στον Ρούντι Γκομπέρ, ενώ κατά συνθήκη μπορεί να βοηθήσει και στη θέση 4.

 

Μάβερικς: Το Ντάλας ελπίζει ότι θα μπορέσει να είναι στους διεκδικητές του τίτλου. Οι Μάβερικς έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και το όνειρο αφού διαθέτουν δύο star, αν και βρίσκονται σε μικρή ακόμα ηλικία. Ο Πορζίνγκις αν και 2.21 είναι ένα τρομερό επιθετικό όπλο με δυνατότητα να σουτάρει από μακριά. Το μέγεθος και η σωματοδομή του αποτελούν δέος για τον αντίπαλο και εάν προσαρμοστεί πλήρως στα συστήματα θα βρεθεί σε άλλο αγωνιστικό επίπεδο. Μαζί με τον Ντόνσιτς που θεωρείται από αρκετούς ως ο επόμενος MVP του ΝΒΑ μπορούν να κάνουν απίθανα πράγματα. Το έδειξαν και πέρυσι, αλλά οι πολλοί τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο στην πορεία τους.

 

Οι Χιούστον Ρόκετς, αποτελούν ένα στοίχημα για φέτος. Η ανταλλαγή του Γουολ με τον Γουέστμπρουκ, μάλλον θα κάνει καλό για τις «Ρουκέτες», αφού το πολυσυζητημένο δίδυμο (Χάρντεν – Ρας) δεν έπιασε τόπο. Τα σενάρια απομάκρυνσης του Χάρντεν συνεχίζουν να υφίστανται, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Η διορατικότητα του Γουολ, θα ταιριάξει με το ατομικό παιχνίδι του «μούσια» και ίσως η συνταγή πετύχει. Στοίχημα για τους Ρόκετς, είναι και η παρουσία του Γουντ, που είναι τρομερά δυναμικός μέσα και έξω από την ρακέτα.

 

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς, δεν τα πήγαν καθόλου καλά πέρυσι. Έμειναν μετά από πάρα πολλά χρόνια εκτός playoff. To ρόστερ τους έμεινε σχεδόν ίδιο με το δίδυμο Ντερόζαν – Όλντριτς να ξεχωρίζει. Ωστόσο και φέτος, οι Σπερς δεν φαίνεται να μπορούν να κάνουν την διαφορά και η είσοδος στα Playoff μοιάζει υπέρβαση.

Οι Πέλικανς, είναι αρκετά βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι. Αν εξαιρέσουμε την απώλεια των Χόλιντει και Φέιβορς, η ομάδα της Νέας Ορλεάνης κράτησε τον βασικό κόρμο της (μειναν οι Μπολ, Ρέντικ, Ίνγκραμ και Ζάιον). Μέσα σε αυτούς, προστέθηκαν οι έμπειροι Έρικ Μπλέντσο και Στίβεν Άνταμς που μπορούν να δώσουν υπερπολύτιμη βοήθεια.

Οι Μέμφις Γκρίζλις έμειναν και αυτοί στα ίδια με πέρσι. Δεν έκαναν τρομερές κινήσεις. Οι ορέξεις του Τζα Μοράντ (Περσινού rookie of the year) αλλά και του Λιθουανού σέντερ Γιόνας Βαλαντσιούνας θα κρίνουν την πορεία του Μέμφις, που έχει ως στόχο την είσοδο στα Playoff.

 

Οι Πόρτλαντ Μπλέιζερς αποτελούν εδώ και χρόνια μία από τις σταθερές ομάδες της Δύσης. Μπαίνουν πολύ συχνά στα playoff και μπορούν με την ποιότητα τους να κάνουν ζημιά σε όποιον αντίπαλο τους υποτιμήσει. Φέτος, είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα. Κράτησαν τον βασικό τους κορμό και έβαλαν μέσα σε αυτόν τον Κόβινγκτον. Ένας αμυντικός εξολοθρευτής, ότι πραγματικά έλειπε από αυτή την ομάδα. Με το καλό του περιφερειακό σουτ, μπορεί να δημιουργήσει spacing για τους Λίλαρντ και Μακόλουμ. Από την ομάδα αποχώρησε ο Γουάιτσαιντ και την θέση του πήρε ο Ενες Καντέρ. Επιπλέον, οι περιπτώσεις των Γκάιλς από τους Κινγκς και του Ντέρικ Τζόουνς από τους Χιτ δίνουν στον Τέρι Στοτς μεγαλύτερη ευελιξία και πληθώρα επιλογών όσον αφορά το rotation. Σε αυτούς προσθέτουμε και τον Ρόντνεϊ Χουντ, που επιστρέφει από τραυματισμό και ανανέωσε, ενώ ο Καρμέλο Άντονι φέτος θα συμβιβαστεί με το ρόλο του 6ου παίκτη, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στη second unit.

 

Οι Μινεσότα Τίμπεργλουλφς, είχαν την τύχη να επιλέξουν τον Άντονι Έντουαρτς, το νούμερο ένα στο draft, που πέρυσι είχε στο NCAA 19,1 πόντους κατά μέσο όρο. Ενέταξαν στο δυναμικό τους και τον Ρίκι Ρούμπιο, έναν πολύ ικανό και αξιόπιστο πλέι-μέκερ, που έχει δουλέψει το σουτ του. Έρχεται από την πιο μεστή του σεζόν στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σανς με 13 πόντους και σχεδόν 9 ασίστ κατά μέσο όρο. Λύση από τον πάγκο για να έρχεται πίσω από τον Τάουνς θα προσπαθήσει να δώσει ο Εντ Ντέιβις, που είχε πολύ ισχνή παρουσία στους Τζαζ. Ωστόσο οι «Λύκοι» δεν πείθουν και δεν νομίζω πως μπορούν να ονειρεύονται πολλά πράγματα για φέτος.

 

Στην Οκλαχόμα, τα πράγματα φέτος θα είναι περίεργα. Ο Μπίλι Ντόνοβαν, αποχώρησε μετά από 5 χρόνια ενώ «ξηλώθηκαν» και τα 4/5 της βασικής πεντάδας (Άνταμς, Φέργιουσον, Γκαλινάρι και Πολ) ενώ παρελθόν αποτελεί και ο καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς που πέρασε ο Γερμανός Ντένις Σρέντερ. Ο μόνος βασικός και γενικά αξιόλογος παίκτης που παρέμεινε και αποτελεί το παρόν και το μέλλον των Θάντερ είναι ο Γκίγκλιους Αλεξάντερ, που παρέλαβε τα κλειδιά του ηγέτη και αναμένεται να σημειώσει σημαντική αύξηση σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Άλλωστε πέρσι σε 36 λεπτά χωρίς τους Πολ, Σρέντερ και Γκαλινάρι κατέγραψε 28.7 πόντους, 9.8 ριμπάουντ και 8.8 ασίστ κατά μέσο όρο.

 

Οι ήλιοι της Αριζόνα (Φοίνιξ Σανς) έκαναν σπουδαία πράγματα στην φoύσκα του Ορλάντο, μετρώντας 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κάτι όμως που δεν τους έδωσε την δυνατότητα να παίξουν το play-in τουρνουά για να διεκδικήσουν μια θέση στα playoff. Φέτος φαίνεται να ήρθε η στιγμή τους μετά από αρκετά χρόνια να κάνουν μία εξαιρετική χρονιά. Απέκτησαν φυσικά έναν από τους καλύτερους γκάρντ της γενιάς του, τον έμπειρο Πολ, τον πολύ μαχητικό και γεμάτο ενέργεια Κράουντερ που έπαιξε σημαντικό ρόλο για να βρεθούν πέρσι οι Χιτ στους τελικούς της λίγκας, και σε συνδυασμό με το αστέρι της ομάδας Μπούκερ και τους Αιτον,Μπρίτζες, Τζόουνς φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες αναμενόμενα απαιτήσεις. Παρελθόν αποτελούν οι Ούμπρε-Μπέινς.

Μετά από  μια αναμενόμενα κακή σεζόν οι Σακραμέντο Κίνγκς προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σύνολο ικανό να είναι ανταγωνιστικό της σεζόν που έρχεται. Έχασαν κυριολεκτικά τζάμπα τον Μπογκντάνοβιτς, ενώ πρόσθεσαν στο ρόστερ τους, τους Καμίσνκι, Γουάιτσαιντ, Χαλιμπάρτον (12 ντραφτ). Μένει να φανεί αν οι καινούριοι παίκτες θα δέσουν με τους υπόλοιπους (Φοξ-Χιλντ-Μπάρνς-Μπιελισα-Παρκερ-Μπάγκλει) και αν μπορούν φέτος οι Βασιλιάδες να κάνουν την έκπληξη στην Δυτική Περιφέρεια.

 

Τέλος, αφήσαμε τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Η καλύτερη ομάδα της τελευταίας εξαετίας στο NBA. Ισχυρότερο πλήγμα δεν θα μπορούσαν να δεχτούν οι Γουόριορς μετά το νέο σοβαρό τραυματισμό του Κλέι Τόμπσον, που έπαθε ζημιά στον αχίλλειο τένοντα και είναι άγνωστο πότε και κυρίως σε τι κατάσταση θα επιστρέψει μετά από δύο τόσο σοβαρούς και διαδοχικούς τραυματισμούς. Κινήθηκαν σωστά στη Free Agency, δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά, με την απόκτηση του  Ούμπρε, ο οποίος έρχεται από καλή σεζόν με τους Σανς (18.7π. / 6.4 ριμπ. μ.ο.) και αποτελεί έναν σύγχρονο και εκρηκτικό φόργουορντ που σουτάρει με καλά ποσοστά ευστοχίας από όλες τις θέσεις του γηπέδου.

 

Η βασική 5άδα (Κάρι – Ουίγκινς – Ούμπρε – Ντρέιμοντ Γκριν – Λούνεϊ) αφήνει υποσχέσεις, τουλάχιστον ως προς το ότι θα παίξουν θεαματικό και γρήγορο μπάσκετ, με το transition να είναι το δυνατό τους χαρτί. Εκεί κάπου μπαίνει στην εξίσωση ο παράγοντας Ντρέιμοντ Γκριν που είναι ο πιο πληθωρικός παίκτης της ομάδας!

ΑΝΑΤΟΛΗ: Σταθερά οι Μπακς, «τρομάζουν» οι υγιείς Νετς

 

Τα πράγματα στην Ανατολή, είναι λίγο πολύ απλά. Δεν άλλαξαν δα, και τόσο πολλά στα ρόστερ των ομάδων. Τα «Ελάφια» του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν απασχολήθηκαν με τίποτα άλλο στην μεταγραφική περίοδο, παρά μόνο με την ανανέωση του Γιάννη. Ο Greek Freak, 6 μέρες πριν την Deadline, έβαλε την πολυπόθητη υπογραφή του και θα παραμείνει στο Μιλγουόκι για τα επόμενα 5 χρόνια. Στα σημαντικά των Μπακς, εκτός της ανανέωσης του Γιάννη, είναι και οι προσθήκες των Χόλιντει, Άγκουστιν, Φόρμπς και Πόρτις. Οι Μιλγουόκι, του Budenholzer, στοχεύουν και φέτος στην κορυφή και μένει να δούμε αν με τις αλλαγές που έχουν γίνει, μπορούν να τα καταφέρουν.

 

Οι Μπρούκλιν Νέτς, είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Οι μονάδες που έχουν, μιλούν από μόνες τους. Ο Κέβιν Ντουράντ, επιστρέφει από τον τραυματισμό του (ρήξη αχίλλειου) και μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι. Ο άλλος μεγάλος ηγέτης της ομάδας, Κάιρι Ίρβινγκ, είναι τελείως ξεκούραστος αφού δεν μπήκε στον κόπο να ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στη φούσκα του Ορλάντο.

Στοχευμένες και ουσιαστικές οι κινήσεις των Τζεφ Γκριν, Λάντρι Σάμετ και Μπρους Μπράουν που θα ενισχύσουν με παραγωγικά και ποιοτικά λεπτά το depth chart τους. Χάρις, Άλεν, Τζόρνταν, Λεβέρτ και Ντίνγουιντι είναι παίκτες κλάσεις που δένουν τέλεια με το υπάρχων σύνολο. Τέλος, ο Στιβ Νας μπαίνει στα βαθιά στην πρώτη του προπονητική δουλειά με τους Ντ’ Αντόνι και Στουνταμάιρ να τον πλαισιώνουν.

 

Σε χαμηλά νερά, αν και δεν τον συνηθίζουν κινήθηκαν το καλοκαίρι οι Μπόστον Σέλτικς. Από την ομάδα, έφυγε ο Χέιγορντ, που δεν έδεσε με τους υπόλοιπους Κέλτες. Ο Τρίσταν Τόμπσον ήρθε για να δώσει ενίσχυση στην front line με τον Τάις να τον συμπληρώνει εξαιρετικά. Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί όσον αφορά τον Κέμπα Γουόκερ. Δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στο γόνατο και έχει ανακοινωθεί ήδη πως θα απουσιάσει από τα πρώτα ματς της νέας σεζόν και δεν θα βιαστεί να επανέλθει αν δεν ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα του.

 

Οι Μαϊάμι Χιτ, ήταν ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν, φτάνοντας στους τελικούς του ΝΒΑ, που από μόνο του είναι υπέρβαση. Από τη στιγμή που όλα δούλεψαν εξαιρετικά πέρυσι αποδείχτηκε στην πράξη ότι υπάρχει βάθος σε όλες τις θέσεις και δεν υπήρχε λόγος μεγάλων αλλαγών για το αφεντικό της ομάδας, Πατ Ράιλι. Σημαντική κίνηση η απόκτηση του Μπράντλει, που θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη σκληράδα στην άμυνα, ενώ κάτοικος Μαϊάμι έγινε και ο Χάρκλες, που επίσης είναι καλός αμυντικός. Από εκεί και πέρα ανανέωσαν το συμβόλαιο του Ντράγκιτς και φυσικά όπως αναμενόταν πρόσφεραν μάξιμουμ απολαβές στον Μπαμ Αντεμπάγιο, τον οποίο «έδεσαν» μέχρι το 2026.

 

Οι Τορόντο Ράπτορς, αποδυναμώθηκαν αρκετά στην front line τους με το δίδυμο των ψηλών τους, Ιμπάκα και Γκασόλ να αποχωρεί. Ανανέωσαν, όπως επιθυμούσαν τον Βαν Φλιτ. Ηγέτης της ομάδας, αν και πάτησε τα 34 παραμένει ο Κάιλ Λάουρι ενώ και ο Πασκάλ Σιάκαμ αναμένεται να ηγηθεί φέτος των Καναδών.

Ακόμα, οι Τορόντο έχουν να διαχειριστούν και το προσωρινό «ξεσπίτωμα» τους. Ξεχνούν τουλάχιστον για τους πρώτους αγώνες τους, όσο «θερίζει» ο Κορωνοϊός, το γήπεδο τους και θα αναγκαστούν να δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους στην πόλη της Τάμπα Μπέι, που ανήκει στην πολιτεία της Φλόριντα.

 

Οι Σίξερς ξεκινούν την χρονιά με νέο προπονητή. Ο Ντοκ Ρίβερς, μετά το «χαστούκι» της φούσκας ανέλαβε την ομάδα από την Φιλαδέλφια. Οι πρώτες κινήσεις τους στη Free Agency περιλάμβαναν δύο γκαρντ με παρόμοια χαρακτηριστικά, που προορίζονται για βασικοί. Τον Ντάνι Γκριν από τους Λέικερς και τον Σεθ Κάρι από τους Μάβερικς. Υπέγραψαν και άλλους δύο νέους παίκτες. Τον καλό αμυντικό Τέρανς Φέργκιουσον από τους Θάντερ και τον Χάουαρντ, για να αποκτήσει επιτέλους μία αξιόπιστη ρεζέρβα ο Εμπίντ. Κατά τα άλλα απαλλάχτηκαν από το «βαρύ» συμβόλαιο του Χόρφορντ, που δεν μπόρεσε να ταιριάξει ποτέ με τον Εμπίντ. Τα βαριά χαρτιά, Σίμονς – Εμπίντ και Χάρις υπάρχουν ακόμα και μένει να δούμε πως και πότε θα δέσουν με το νέο τους σύνολο.

 

Οι Ουάσιγκτον Γουίζαρντς, έκαναν την μεγάλη «βόμβα» στο NBA με την ανταλλαγή του Γουολ για την απόκτηση του Ράσελ Γουέστμπρουκ. Οι ικανότητες του Γουέστμπρουκ είναι δεδομένες και στο Χιούστον παίζοντας στο πλάι του Χάρντεν έδειχνε εντελώς έξω από τα νερά του. Με τον Μπράντλεϊ Μπιλ που είναι καθαρός σούτινγκ γκαρντ και δεν κάνει κατάχρηση της μπάλας αναμένεται να συνθέσουν ένα άκρως παραγωγικό δίδυμο.

 

Τέλος, η υπογραφή του Αβντίγια ήταν εξαιρετική μιας και ο νεαρός Ισραηλινός αναμένεται να κάνει «θόρυβο» με την παρουσία του στο NBA, μιας και για πολλούς είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project με τρομερή προοπτική.

 

Σπουδαίες κινήσεις, στην Free Agency έκαναν οι Ατλάντα Χοκς. Τα «γεράκια» απέκτησαν τους Μπογκντάνοβιτς και Γκαλινάρι και πλέον συνθέτουν μία άκρως καλή πεντάδα παικτών. Το μεγάλο τους αστέρι βέβαια δεν είναι άλλος από τον Τρέι Γιάνγκ, ενώ σπουδαίος είναι και ο Χόλινς. Επίσης, από τα τέλη Φλεβάρη υπάρχει και ο Καπέλα, ο οποίος όμως στην αρχή ήταν τραυματίας και στη συνέχεια υπήρξε η διακοπή της regular season. Σίγουρα τα «γεράκια» αναμένεται να είναι από τις πιο fun watch ομάδες στο NBA με περίσσιο επιθετικό ταλέντο.

 

Όσον αφορά το Ορλάντο, δεν άλλαξε πολλά πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Απώλεσαν τους Άγκουστιν και Ιγκούντου, ενώ ο μοναδικός νεοαποκτηθείς είναι ο Μπέικον από τους Χόρνετς. Πολύ άτυχος ο Άιζακ που τραυματίστηκε σοβαρά ξανά και παθαίνει ρήξη χιαστού δεύτερη διαδοχική χρονιά, αλλά και για οι Μάτζικ που θα στερηθούν εκ νέου ένα πολύτιμο «γρανάζι» της 5άδας τους.

 

Οι Σάρλοτ Χόρνετς, με την έλευση των Χέιγορντ και Μπολ δείχνουν να δυναμώνουν. Έχουν και τους Γκρέιχαμ, Ροζίερ και Μπρίντζις που μπορούν φέτος να κάνουν την διαφορά. Πρόκειται για ένα νεανικό σύνολο, που μπορεί να κάνει ζημιά, αλλά δεν νομίζω να είναι ικανό να πρωταγωνιστήσει.

 

Χωρίς αναταράξεις τελικά κύλησε η offseason για τους Πέισερς. Άθικτο παρέμεινε το ρόστερ τους, παρότι τα ονόματα τόσο του Ολαντίπο όσο και του Μάιλς Τέρνερ έπαιξαν δυνατά για άλλες ομάδες, που τους είχαν βάλει στο στόχαστρο για ενδεχόμενα trades. Έχουν στόφα ομάδας, έχουν ίδιο κορμό, χημεία και έχουν όλα τα φόντα να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη οκτάδα της ανατολής.

 

Όσον αφορά το Σικάγο, θα έχει στο τιμόνι του τον Μπίλι Ντόνοβαν. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή, που με τους Θάντερ είχε 60,8 ποσοστό νικών στην 5ετία που θήτευσε στον πάγκο τους. Από εκεί και πέρα, αγωνιστικά βασίζεται στον Ζακ Λαβίν, που πέρυσι τραβούσε μόνος του το κουπί στην επίθεση (25,5 πόντους κατά μέσο όρο). Από εκεί και πέρα, η πιο αξιοσημείωτη είδηση ήταν η επιλογή του Πάτρικ Γουίλιαμς στο Νο.4 των φετινών Draft.

 

Λίγα πράγματα για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς που βρίσκονται σε rebuilding mode και είναι από τα φαβορί για να έχουν το χαμηλότερο ρεκόρ στην Ανατολή. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί χημεία και να υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο καλύτερων assets τους, του Σέξτον και του Γκάρλαντ, με τον δεύτερο στη ρούκι χρονιά του να μην δείχνει καλά στοιχεία στην οργάνωση και δημιουργία του παιχνιδιού. Στην ομάδα έχει παραμείνει, προς το παρόν, ο Κέβιν Λοβ, ενώ και ο Αντρε Ντράμοντ θα δεσπόζει κάτω από τα καλάθια.

 

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς ήταν η πιο δραστήρια ομάδα των μεταγραφών με πολλούς παίκτες τους να μπλέκονται σε πολλά ανταλλάγματα. Εντελώς καινούρια ομάδα, αφού από πέρυσι μόνο τέσσερις παίκτες υπήρχαν στο ρόστερ. (Γκρίφιν, Ρόουζ, Μικχαίλιουκ και Ντουμπουά)  Τελείως καινούριο σύνολο με πάνω από 10 νέους παίκτες. Στοίχημα μεγάλο αυτό το Ντιτρόιτ, το οποίο βρίσκεται και αυτό σε rebuilding. Δεν περιμένουμε πολλά την χρονιά που ξεκινά!

 

Οι Νικς, κράτησαν φέτος, παρόλο που δεν το συνηθίζουν τον κορμό τους (Ραντλ, Πέιτον) για να εμπιστευτούν τα assets τους (Μίτσελ, Μπάρετ, Ντιλίκινα, Νοξ) . Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, θα έχουν τον Τομ Τιμποντό. Ο Νοέλ ήρθε από την Οκλαχόμα για να σταθεί στο πλευρό του Μίτσελ. Χρήσιμες και οι προσθήκες των Όστιν Ρίβερς και Αλεκ Μπερκς και έτσι στους γκαρντ δείχνουν να έχουν εγνωσμένη ποιότητα. Μένει να δούμε, αν η ποιότητα των περιφερειακών θα έχει αγαστή συνεργασία με τους ψηλούς, που είναι μία ποιότητα πίσω.

Μακροχρόνιες Προτάσεις ΝΒΑ

 

Νικητής Μπρούκλιν Νετς 6,50

Λεμπρόν Τζέιμς over 9,4 ασίστ (κανονική περίοδος) 1,87

Ντομάντας Σαμπόνις under 11,9 ριμπάουντ (κανονική περίοδος) 1,87

Ουραγός ανατολικής περιφέρειας Καβαλίερς 2,90

MVP κανονικής περιόδου Αντετοκούνμπο 6.00

Πιο βελτιωμένος παίκτης Άιτον 13.00

 

Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Γιάννης Κάρμας

 

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα, να δείτε προγνωστικά ποδοσφαίρου και προγνωστικά μπάσκετ από τους tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.