Γιατί το 60% των ανθρώπων δεν θα έχει ίντερνετ στα τέλη του 2014;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο θα παραμένει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού στο τέλος του 2014, σύμφωνα με μια έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την έκθεση, στο τέλος του τρέχοντος έτους περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στον παγκόσμιο ιστό, ενώ 4,2 δισεκατομμύρια θα παραμένουν ασύνδετα.

Το μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου μόνο το 32% του συνολικού πληθυσμού αναμένεται να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο έως το τέλος του 2014.

Αντίθετα, στις ανεπτυγμένες χώρες, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 78%

«Φτωχότερη» ήπειρος είναι η Αφρική, όπου μόλις το 20% των κατοίκων θα συνδέεται στον ψηφιακό κόσμο.

Στον αντίποδα, στην Ευρώπη, το 75% του πληθυσμού θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 65% για το συνδυασμό της Βορείου και Νοτίου Αμερικής.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.