Ουκρανία: Στο Αιγαίο το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μήνυμα της Ουάσιγκτον στην Μόσχα ότι παρακολουθεί στενά τις πολεμικές επιχειρήσεις - Το μήκους 333 μέτρων γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο μεταφέρει 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα

Σαφές μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία και βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από το θέατρο των επιχειρήσεων αποτελεί η παρουσία του πυρηνοκίνητου αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν» στο Βόρειο Αιγαίο.

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ έπλεε βόρεια της Κέρκυρας με πορεία νότια. Σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο κινείται σε διεθνή ύδατα στο Βόρειο Αιγαίο, συνοδευόμενο από αμερικανικά αντιτορπιλικά, φρεγάτες και βοηθητικά πλοία. Το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο, έχει μήκος 333 μέτρων, μεταφέρει συνολικά 90 μαχητικά αεροσκάφη -με δυνατότητα απονήωσης από το «πλωτό νησί»- και ελικόπτερα.

Αυτή την ώρα, το «Χάρρι Τρούμαν» βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 1.000 μιλίων από το θέατρο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Κι αυτά σε μια χρονική στιγμή που ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει ανακοινώσει ότι έχει θέσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Μόσχας σε ετοιμότητα, με την επίκληση της ρωσικής ανησυχίας για πιθανό αμερικανικό πυρηνικό πλήγμα.
«Το ΝΑΤΟ δεν θέλει πόλεμο με την Ρωσία» δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ την ώρα που ο επικεφαλής του αμερικανικού Στέητ Ντηπάρτμεντ Αντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι κόκκινη γραμμή είναι η υπεράσπιση του εδάφους των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ρουμανία, όσο και η Ουγγαρία με την Σλοβακία και την Πολωνία -τέσσερις χώρες που συνορεύουν με την εμπόλεμη Ουκρανία- είναι κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.