ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέος ιός μπορεί να αδειάσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό

Μια ομάδα χάκερ από την Ρωσία έχει δημιουργήσει έναν νέο εξαιρετικά επικίνδυνο ιό που μπορεί να υποκλέψει τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών και να αδειάσει σε λίγα λεπτά τον τραπεζικό λογαριασμό. Μάλιστα προς το παρόν κανένα Antivirus δεν μπορεί να προφυλάξει  του χρήστες από τον πανίσχυρο ιό!


Ο ιός ακούει στο όνομα Neverquest και παραφυλάει σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή ήδη μολυσμένους υπολογιστές μέχρις ώτου βρεθεί το επόμενο θύμα που θα πατήσει σε ένα προβληματικό link.

Μόλις ο ιός προσβάλει τον υπολογιστή σου, καταγράφει το username και το password του τραπεζικού λογαριασμού σου και τα στέλνει σε  χάκερς, όπως αναφέρει το techgear.gr.

Από εκεί οι χάκερς μπορούν να μεταφέρουν απευθείας τα χρήματα που περιέχει στους δικούς τους λογαριασμούς ή σε λογαριασμούς άλλων θυμάτων για να αποφύγουν την άμεση σύνδεση τους με την κλοπή.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Kaspersky, ο ιός Neverquest έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα χιλιάδες απόπειρες εισβολής σε εταιρείες επενδύσεων αλλά και μεγάλες τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Κύριος στόχος της είναι η Fidelity Investment και άλλες 28 μεγάλες ιστοσελίδες που δεν κατονομάζονται για ευνόητους λόγους.

Η συμβουλή που δίνει η Kaspersky σε όλους τους χρήστες είναι να είναι πολύ προσεκτικοί στα links που πατούν και να μην αποθηκεύουν τα passwords τους σε cookies ή τους υπολογιστές τους.