Δύσκολες ώρες για τον πιλότο της F1 (Φωτο + Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αντικρουόμενα είναι τα μηνύματα που προκύπτουν για την κατάσταση της υγείας του πιλότος της F1, Ζιλ Μπιανκί, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι στο γκραν πρι της Ιαπωνίας.

Οι πρώτες πληροφορίες από την «L' Equipe», λίγα λεπτά μετά από την ολοκλήρωση της λεπτής χειρουργικής επέμβασης νωρίς το απόγευμα, ανέφεραν πως ο Μπιανκί μπορεί και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Ο Γάλλος πιλότος έμεινε σχεδόν πέντε ώρες στο χειρουργείο, με τους Ιάπωνες γιατρούς να δίνουν μεγάλη μάχη για να προλάβουν τα χειρότερα. Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και εν συνεχεία χειρουργήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η επέμβαση ήταν πολύωρη, όμως όπως μετέδωσε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα L' Equipe όλα κύλησαν ομαλά και ο πιλότος της Marussia νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο Mei που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα μακριά από την πίστα της Σουζούκα.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, τα θετικά μηνύματα ήρθαν να «ανατραπούν» από το ρεπορτάζ του «RMC». Τι από τα δύο ισχύει, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, καθώς από το νοσοκομείο υπήρξε η ενημέρωση ότι δεν θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν εντός της ημέρας και ότι αυτό αναμένεται να συμβεί σήμερα, Δευτέρα. Η Ιαπωνία είναι έξι ώρες μπροστά από την Ελλάδα, οπότε ίσως τα νεότερα να υπάρξουν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θυμίζουμε πως στο 42ο γύρο του ιαπωνικού γκραν πρι ο Άντριαν Σούτιλ είχε έξοδο, με συνέπεια να καταλήξει στις μπαριέρες. Ο γερανός μπήκε αμέσως στην πιστα για να απομακρύνει το ακινητοποιημένο μονοθέσιο της Sauber, όμως στον αμέσως επόμενο γύρο στο ίδιο σημείο είχε έξοδο ο Μπιανκί, ο οποίος «καρφώθηκε» στο πίσω μέρος του γερανού με την αριστερή πλευρά του μονοθεσίου του.

Η αντίδραση των ανθρώπων της πίστας ήταν άμεση, με το ιατρικό αυτοκίνητο να καταφθάνει αμέσως στο σημείο. Ο Μπιανκί αφού απεγκλωβίστηκε -οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν πως το ρολ μπαρ πίσω από το κεφάλι του είχε καταστραφεί ολοσχερώς- διακομίσθηκε οδικώς στο νοσοκομείο, μιας και ήταν αδύνατον να απογειωθεί το ελικόπτερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το τρομακτικό ατύχημα του Μπιανκί σε βίντεο...

Οι διοργανωτές προτίμησαν να μη δώσουν πλάνα από το τρομακτικό ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί στην Σουζούκα, αλλά το βίντεο κάνει πλέον το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο του ''Skysports'' στο οποίο διακρίνεται ο Σούτιλ να βγαίνει εκτός πίστας και στη συνέχεια το προσωπικό ασφαλείας να καλεί σε βοήθεια για τον Γάλλο που έχει πέσει πάνω στον γερανό.


{YouTube}0MLKIRR2nTA{/YouTube}



Πηγή: parapolitika.gr