Φοιτήτρια κουβαλά παντού το στρώμα της ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Emma Sulkowicz ισχυρίζεται ότι βιάστηκε στο δωμάτιό της στην φοιτητική εστία του γνωστού πανεπιστήμιου Columbia από ένα συμφοιτητή της, την πρώτη μέρα του τρίτου έτους φοίτησης στη σχολή της. 

Από τότε προσπαθεί να πείσει τις αρχές του πανεπιστημίου, την αστυνομία, ακόμα και μερικούς φίλους της για την αλήθεια της: ότι αυτό που έγινε εκείνη τη μέρα ήταν βιασμός.  

Η Sulkowicz είναι μια από τους 23 φοιτητές του Columbia που έχουν καταγγείλει το νεοϋορκέζικο πανεπιστήμιο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι δεν χειρίζεται σωστά τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Η ίδια λέει ότι παρόλο που ακόμα δύο φοιτήτριες ότι έχουν καταγγείλει τον συγκεκριμένο φοιτητή ότι τις επιτέθηκε σεξουαλικά, το πανεπιστήμιο δεν έκανε τίποτα.  

Φέτος είναι στο τελευταίο της έτος για το πτυχίο της στις οπτικές τέχνες και για τη διατριβή της δημιούργησε μια perfomance βασισμένη στην εμπειρία της και η οποία θα της επιτρέψει να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο βιαστής της εξακολουθεί να σπουδάζει στο ίδιο πανεπιστήμιο. 

Θα κουβαλάει παντού μαζί της σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου που χρησιμοποιεί (εστιατόρια, αίθουσες διδασκαλίας κτλ.) το στρώμα από το διπλό της κρεβάτι, εκεί ακριβώς όπου βιάστηκε.  

"Βιάστηκα στο ίδιο μου το κρεβάτι στο δωμάτιο της φοιτητικής εστίας που μένω και από τότε αυτός ο χώρος έχει φορτιστεί για μένα. Αισθάνομαι ότι από τότε κουβαλάω παντού μαζί μου το βάρος απ' ό,τι έγινε εκεί", είπε στο περιοδικό New York.

{YouTube}l9hHZbuYVnU{/YouTube}


Πηγή: www.lifo.gr