ΣΠΕΤΣΕΣ: Επιτέλους αποκτούν ουσιαστικό πολυδύναμο Ιατρείο χάρη σε ενέργειες της Γεωργίας Γεννιά

Μετά από 7 χρόνια προσπαθειών οι Σπέτσες αποκτούν ουσιαστικό πολυδύναμο Ιατρείο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Κωμικοτραγικό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι το τουριστικό νησί των Σπετσών δεν είχε ουσιαστικό πολυδύναμο Ιατρείο. Η εγκληματική αμέλεια, γιατί ένα νησί “πρώτης γραμμής” για τον τουρισμό να μην διαθέτει ουσιαστικά ένα Ιατρείο είναι εγκληματική αμέλεια, επιτέλους χάρις στις ενέργειες της βουλευτού Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργίας Γεννιά αλλά και του Δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη.

Μετά από ενέργειες και καθοριστικές παρεμβάσεις της βουλευτού Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργίας Γεννιά και ύστερα από περίπου επτά ετών προσπάθειες του Δήμου Σπετσών, το νησί του Αργοσαρωνικού αποκτά πλέον και επί της ουσίας, πολυδύναμο Ιατρείο.

Χάρις σε ενέργειες της βουλευτού Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργίας Γεννιά αλλά και του Δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη οι Σπέτσες αποκτούν ουσιαστικό πολυδύναμο Ιατρείο

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών όπου περιλαμβάνεται διάταξη για την παραχώρηση του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών στον Δήμο. Το Σχέδιο Νόμου και κατ’ επέκταση η σχετική διάταξη εγκρίθηκε από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και θα ψηφιστεί τις ερχόμενες μέρες από την Ολομέλεια. Η διάταξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τη βουλευτή, καθώς εισήχθη στο Σχέδιο Νόμου ύστερα από καθοριστική συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στις 4 Απριλίου.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη της κ. Γεννιά στις Σπέτσες – στις 3 Φεβρουαρίου – όπου ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο δήμος Σπετσών για το πολυδύναμο Ιατρείο.

Το πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού ανήκε στο υπουργείο Υγείας, το οποίο λόγω έλλειψης κονδυλίων, δεν είχε τη δυνατότητα αναβάθμισής του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην επισκευάζεται και να «καταρρέει», χωρίς να μπορεί να εξυπηρετεί τις πολύ σημαντικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Όμως, με την εν λόγω διάταξη περνά στα χέρια της Περιφέρειας και του δήμου Σπετσών, ο οποίος μέσα από τον προϋπολογισμό του, αναλαμβάνει την ανακαίνισή του.

«Επιτέλους, καρποφόρησαν οι προσπάθειες και ο δήμος Σπετσών αποκτά πολυδύναμο Ιατρείο και στην πράξη», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «πέτυχαν οι στόχοι για οριστική και πλήρη λειτουργία του Ιατρείου των Σπετσών και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων του νησιού».