ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: Παρέμβαση για την ενίσχυση του πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών


Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 5473/29-3-2021 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας να ανασταλεί η μετακίνηση της αγροτικής ιατρού του ΠΠΙ Σπετσών σε κέντρο υγείας άλλης περιοχής για εφημερίες και να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό του Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού.

Ο κ. Μπουτσικάκης επισημαίνει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των Σπετσών σε ιατρικό προσωπικό, λόγω και της πανδημίας COVID-19, καθώς στις Σπέτσες ζουν σήμερα περισσότεροι από 4.000 μόνιμοι κάτοικοι, με μεγάλο ποσοστό παιδιών και υπερηλίκων, ενώ δεν υπάρχει άλλη μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας πλην του ΠΠΙ Σπετσών, όπου υπηρετεί μικρός αριθμός ιατρών και το οποίο σημειωτέον λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για τον COVID-19.

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται, αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται αναγκαία η αναστολή μετακίνησης της αγροτικής ιατρού του ΠΠΙ Σπετσών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε να απασχολείται πλήρως στις Σπέτσες, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Πολυδύναμου Ιατρείου, ενόψει των γεωγραφικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων του νησιού.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησή του: 

Ενόψει της υπ’ αρ. 795/26-3-2021 επιστολής του Δήμου Σπετσών προς την 6η ΥΠΕ με αίτημα την αναστολή μετακίνησης της αγροτικής ιατρού του ΠΠΙ Σπετσών  σε κέντρο υγείας άλλης περιοχής για εφημερίες, ως Βουλευτής της Περιφέρειας Α΄  Πειραιώς και Νήσων, θα ήθελα να επισημάνω τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του  νησιού σε ιατρικό προσωπικό, λόγω και της πανδημίας COVID-19. 

Στις Σπέτσες ζουν σήμερα περισσότεροι από 4.000 μόνιμοι κάτοικοι, με μεγάλο  ποσοστό παιδιών και υπερηλίκων, ενώ δεν υπάρχει άλλη μονάδα παροχής  υπηρεσιών υγείας πλην του ΠΠΙ Σπετσών, όπου υπηρετεί μικρός αριθμός ιατρών  και το οποίο σημειωτέον λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για τον COVID-19. 

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται, αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα: 

1) Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε το αίτημα του Δήμου Σπετσών σχετικά με  την αναστολή μετακίνησης της αγροτικής ιατρού του ΠΠΙ Σπετσών σε άλλη  περιοχή για εφημερίες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε  να απασχολείται πλήρως στις Σπέτσες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών  του νησιού; 

2) Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας για  την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Πολυδύναμου Ιατρείου, ενόψει των  γεωγραφικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων των Σπετσών;