ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ: «Δεν θα αφήσουμε τον Πειραιά να γίνει θύλακας παραβατικών συμπεριφορών»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Κυριακή Μπουρδάκου μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, για την κατάσταση που παρατηρεί καθημερινά στον Πειραιά αλλά και για την επόμενη ημέρα από την πανδημία

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Στον Πειραιά είναι αυξημένα τα κρούσματα, εμείς ως Δημοτική Αστυνομία κάνουμε τους ελέγχους που μπορούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Όπως έχουμε ξαναπεί δεν είναι αυτοσκοπός τα πρόστιμα. Από την άλλη η κόπωση είναι πολύ μεγάλη, ο κόσμος δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί με μία προοπτική σταδιακού ανοίγματος άφησαν ανοικτό ένα παράθυρο αισιοδοξίας και αυτό δημιούργησε στον κόσμο μία αίσθηση ότι τελειώσαμε και υπάρχει τάση να αγνοηθούν μέτρα και lockdown. 

«Ετοιμαζόμαστε για το πώς θα είμαστε την επόμενη ημέρα με τα καταστήματα, πως θα κινηθούμε όταν ανοίγουν σιγά σιγά οι δραστηριότητες», σημείωσε η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, κάνοντας αναφορά και στον συνωστισμό που παρατηρείται σε πλατείες και στο παραλιακό μέτωπο.

Τόνισε πως ο καθένας από μας πρέπει να αντιληφθεί πως όσο προστατεύει τον εαυτό του, προστατεύει και τους γύρω του· είναι θέμα ατομικής ευθύνης. 

Όσον αφορά την επόμενη μέρα επισήμανε πως, «Η πόλη έχει πολλά μέτωπα, δεν θέλουμε να αφήσουμε την πόλη να γίνει θύλακας παραβατικών συμπεριφορών. Πρέπει να είμαστε παρόντες, να βοηθήσουμε να αλλάξει ο Πειραιά προς το καλύτερο, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια».

Επίσης έκανε σαφές ότι, «Η εικόνα στην καθαριότητα και στο παρεμπόριο είναι σαφώς βελτιωμένη και δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα. Η πόλη έχει θέματα και είμαστε στις επάλξεις να τα αντιμετωπίσουμε».