Νέος εκθεσιακός χώρος στον Πόρο

Το Λιτρίβι Πόρου εγκαινιάζει τον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του με έκθεση νέων εικαστικών, φοιτητών και αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η έκθεση θα αποτελείται από τρία μέρη συνολικής διάρκειας τριών μηνών, από τις 10 Μαΐου έως τις 8 Αυγούστου 2014.
 
Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τη δημιουργική ταυτότητα των νέων εικαστικών στην τοπική κοινωνία του Πόρου, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες του νησιού.
 
Το Λιτρίβι πιστεύει ότι η οικονομική και πολιτισμική κρίση που διανύουμε μπορεί να λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο νέων καλλιτεχνών αλλά και νέων εραστών της τέχνης. Για το λόγο αυτό, προτείνει πολυποίκιλα έργα, σε εύρος τιμών, αλλά κυρίως έργα Cheap Art, ως απάντηση στη θεώρηση της τέχνης ως είδους πολυτελείας.
 
Πληροφορίες για την έκθεση:
 
Τα έργα και οι καλλιτέχνες θα εναλλάσσονται ανά μήνα, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά έργα. Κάθε μέρος της έκθεσης αποτελεί και μια ξεχωριστή ενότητα. Στο πρώτο μέρος (10/5–8/6) φιλοξενούνται έργα ως επί το πλείστον παραστατικά, με θεματολογία αντλημένη από το φυσικό κάλλος ή το αστικό τοπίο. Στο δεύτερο μέρος (8/6–11/7) παρουσιάζονται έργα ουτοπικά, ποπ και χειρονομιακά, τα οποία ξεδιπλώνονται σε πολλά επίπεδα ανάγνωσης. Τέλος, στον τελευταίο μήνα της έκθεσης (11/7–8/8) εντάσσονται έργα με κύρια τεχνική το μολύβι, φωτογραφίες, αλλά και αρκετά μικρά, εκκεντρικά κολάζ. 
 
 
Συμμετέχοντες 1ου Μέρους:

Αγγελική Λόη
Ανδρέας Κοκκαλιάρης
Ιώ Μαθιανάκη – Γρανιτσιώτη
Μαρία Παστρά
Φιλιώ Σαμψάκη
Νίκος Σταθόπουλος
Χρήστος Χατζής

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.