ΠΟΡΟΣ: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Δείτε τι θα ισχύσει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για την ισχύ των ακόλουθων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από κτήριο Συγγρού έως πλατεία Σολομωνίδη (πρ. Αγ. Ιωάννη):

Απαγορεύεται από 31 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου 2015 και όλα τα ΠΣΚ του Σεπτεμβρίου, από ώρα 20:00 έως 2:00, η είσοδος και κυκλοφορία όλων των οχημάτων. Εξαιρέσεις:

α) Χωρίς άδεια: ταξί, λεωφορείο, οχήματα με πινακίδα ΑΜΕΑ και οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ιπτάμενα (επιτρέπεται η είσοδος έως πιάτσα ταξί 30΄ πριν την αναχώρηση με την επίδειξη εισιτηρίου ή αποσκευών και με υποχρέωση άμεσης επιστροφής στο σημείο εισόδου – η είσοδος θα καταγράφεται και η λίστα όσων δεν επιστρέφουν θα χορηγείται στην αστυνομία).
β) Με άδεια που χορηγείται από τον Δήμο: δίκυκλα διανομής εστιατορίων (μία άδεια ανά κατάστημα, εφόσον φέρει ειδικό κουτί μεταφοράς), οχήματα ΑΜΕΑ χωρίς σχετική πινακίδα, βαν ξενοδοχείων, οχήματα τροφοδοσίας καυσίμων (ένα μικρό βυτιοφόρο ανά πρατήριο).
Από πιάτσα ταξί έως αφετηρία λεωφορείου θα τοποθετείται κινητός φράκτης για την απόλυτη πεζοδρόμηση του χώρου και η είσοδος των εξαιρουμένων οχημάτων θα επιτρέπεται ή από κτ. Συγγρού ή από πλ. Σολομωνίδη χωρίς διέλευση από το τμήμα της πλ. Ηρώων (εξαιρούνται ταξί και λεωφορείο).

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος και κυκλοφορία φορτηγών και λοιπών βαρέων οχημάτων και η τροφοδοσία καταστημάτων επιτρέπεται μόνο από 6:30 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00. Η είσοδος πούλμαν απαγορεύεται.

Υπενθυμίζεται ότι η στάθμευση αυτοκινήτων απαγορεύεται και στις δύο πλευρές της οδού από 6μ. πριν την στροφή του Σινεμά έως την πλ. Σολομωνίδη. Εξαιρέσεις: Επιτρέπεται η στάση έως 30΄ στο πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς και η στάθμευση α) στις εσοχές έναντι Βεσσαλά, β) από Macaroni & More έως πρ. κατάστημα Κερά και γ) από την πλευρά της θάλασσας από Macaroni & More έως πλ. Σολομωνίδη πλην των προσβάσεων σε σκαλάκια. Η στάθμευση στο Νέο Δυτικό Λιμάνι επιτρέπεται και εκτός διαγραμμίσεων, αν όλες οι διαγραμμισμένες θέσεις είναι κατειλημμένες και δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία οχημάτων και η λειτουργία του λιμένα.

Υπενθυμίζεται ότι η στάθμευση μοτοποδηλάτων επιτρέπεται μόνο: α) στους χώρους που επιτρέπεται η στάθμευση αυτοκινήτων, β) 6μ. μετά τη στροφή του Σινεμά έως φωτογραφείο Μωραΐτη μόνο από την πλευρά της θάλασσας, γ) στη νησίδα έναντι Δημοτικής Αγοράς και δ) από Σοφράνο προς Πούντα μόνο από την πλευρά της θάλασσας. Τονίζεται ότι σε όλους τους υπόλοιπους χώρους η στάθμευση απαγορεύεται και μεταξύ των χώρων αυτών είναι όλες οι πλατείες, τα πεζοδρόμια και το τμήμα της οδού από πιάτσα ταξί έως αφετηρία λεωφορείου.

Παρακαλούμε για την τήρηση των ανωτέρω ρυθμίσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων, καθώς η αστυνομία θα διενεργεί καθημερινούς ελέγχους χωρίς δυνατότητα μετριασμού των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία αυστηρότατων κυρώσεων.