Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πόρος το 3ο “πράσινο” νησί της Ελλάδας – Δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νωρίτερα η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ανακοίνωσε από το Ντουμπάι πως ο Πόρος είναι το τρίτο "πράσινο" ελληνικό νησί, μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , στην εκδήλωση «Unveiling the next GR -Eco Island», που διοργανώνεται από την ελληνική αντιπροσωπεία, στο πλαίσο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που διεξάγεται στο Ντουμπάι, μίλησε για τον Πόρο,το τρίτο «πράσινο» νησί στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ανακοίνωσε από το Ντουμπάι πως ο Πόρος είναι το τρίτο «πράσινο» ελληνικό νησί, μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη.

Όπως είπε η κ. Σδούκου, στόχος είναι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η αντικατάσταση των μικρών πλοίων που μεταφέρουν τους επισκέπτες στο νησί με ηλεκτρικά, η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και η αντικατάσταση του στόλου των δημόσιας χρήσης οχημάτων με ηλεκτροκίνητα, με ταυτόχρονη ανάπτυξη φορτιστών. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην κυκλική οικονομία, με στόχο να μειωθεί το αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Οι παρεμβάσεις στο νησί του Πόρου θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη Masdar του Άμπου Ντάμπι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνάψουμε συμφωνία για τον μετασχηματισμό του Πόρου

«Θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνάψουμε συμφωνία για τον μετασχηματισμό του Πόρου, ενός μικρού νησιού κοντά στην Αθήνα. Ο εξηλεκτρισμός μιας μικρής απόστασης είναι πολύ πιο εύκολος.

Επειδή ο Πόρος είναι προορισμός γιοτ θα πειραματιστούμε και με λύσεις περιβαλλοντικές που λαμβάνουν χώρα στα εν λόγω σκάφη.

Δεν μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικά μηχανάκια σε όλα τα νησιά.

Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιους στόχους πολύ νωρίτερα.

Θα είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο project», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.