ΠΟΡΟΣ: Παρέμβαση Συξέρη για τις ιχθυοκαλλιέργειες με τη φορμόλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Πόρου και όχι μόνο, από την είδηση που αφορά σε 77 τόνους προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, βουτηγμένων στη φορμόλη!

Με αφορμή το σοβαρό περιστατικό που αφορά σε επιχείρηση του Πόρου, το Piraeus Press ζήτησε την άποψη του Προέδρου του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημητρίου Συξέρη, ο οποίος ανέφερε:

"Η προστασία της υγείας των πολιτών και καταναλωτών είναι πέρα και πάνω από το κέρδος και πρέπει να αφορά κάθε τομέα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στην χώρα μας, έχει εξαιρετικές προοπτικές αλλά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση η τήρηση των κανόνων της Ελληνικής και Διεθνούς Νομοθεσίας και είναι επιθυμητό να μην σχετίζεται με περιοχές έντονης τουριστικής ανάπτυξης. Έτσι, για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά το νησί μας, όσοι αποδειχτεί από τη δικαστική διερεύνηση πως τελικά εμπλέκονται στην παράνομη χρήση επικίνδυνων, ουσιών (π.χ Φορμόλη), πρέπει να τιμωρηθούν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ !
Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, αρκεί να μην γίνονται ενέργειες σαν την άδικη σε μεγάλο βαθμό καταδίκη του ιχυολόγου Χρήστου Λοβέρδου-Στελακάτου, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης (!) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας - για εξύβριση και απειλή υπαλλήλου της εταιρείας, χωρίς δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης της ποινής ή δυνατότητα εξαγοράςλόγω των καταγγελιών του - για τις πρακτικές κορυφαίου ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα".

Ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης έχει άραγε να κάνει κάποια δήλωση επί του θέματος ;