Ο Πόρος απόκτησε Πολυδύναμο Ιατρείο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντικό επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής Πόρου η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες του Νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ο Πόρος, κάλυπτε τις υγειονομικές του ανάγκες από το Κέντρο Υγείας Γαλατά!

Πλέον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του όμορφου νησιού του Αργοσαρωνικού θα έχουν άμεση πρόσβαση σε παροχή υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ:
ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ !

Δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2017 η Κοινή Απόφαση Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία ιδρύθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Πόρου.

Το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο θα αποτελεί αναβαθμισμένη μορφή του σημερινού Περιφερειακού Ιατρείου του Κ.Υ. Γαλατά και θα διαθέτει το ακόλουθο ιατρικό προσωπικό για να εξυπηρετεί το νησί του Πόρου: Έναν παθολόγο, έναν παιδίατρο, έναν οδοντίατρο, έναν νοσηλευτή και έναν βοηθό ιατρικών – βιολογικών εργαστηρίων.

Ο Δήμος Πόρου θα συνδράμει το νέο Ιατρείο με σύγχρονο ασθενοφόρο που δώρισε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, το οποίο αυτή τη στιγμή μετασκευάζεται με κόστος που καλύπτεται από δωρεές επιφανών συντοπιτών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα του Δημάρχου (αναλυτική ενημέρωση θα γίνει με επόμενο Δελτίο Τύπου).

Επισημαίνεται ότι τo νησί του Πόρου είναι το μόνο του πληθυσμιακού του μεγέθους στο οποίο δεν υπάρχει Πολυδύναμο Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας, ενώ μέχρι το 2015 δεν είχε υποβληθεί ποτέ στην Πολιτεία αίτημα για την δημιουργία της αναγκαίας αυτής δομής πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί.