ΠΟΡΟΣ: Επαναλειτουργούν οι δημοτικές παιδικές χαρές του νησιού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμος Πόρου ανακοίνωσε επίσημα πως από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014, οι δύο δημοτικές παιδικές χαρές (στο Λιμάνι και στον Συνοικισμό) επαναλειτουργούν, μετά από Απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Δήμο Πόρου:

«Ενημερώνουμε ωστόσο ότι δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο πιστοποίηση, καθώς ο Δήμος δεν είχε φροντίσει έως σήμερα να την εξασφαλίσει μέσω της προβλεπόμενης από το 2009 διαδικασίας.

Η νέα δημοτική αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της επιδιόρθωσε τις φθορές που επισημάνθηκαν σε έκθεση ιδιώτη ελεγκτή και απομάκρυνε προσωρινά (μέχρι την επισκευή τους) ορισμένα όργαναμε αποτέλεσμα σήμερα οι παιδικές χαρές να πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές καταλληλότητας.

Ωστόσο, η επίσημη πιστοποίησή τους από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου, δεν είναι δυνατό να λάβει χώρα σε ορατό χρονικό ορίζοντα, επειδή εδώ και αρκετούς μήνες η Επιτροπή αυτή δεν έχει συγκροτηθεί από την κεντρική Διοίκηση.

Με αυτά τα δεδομένα, η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε να ανοίξει τις παιδικές χαρές, αναλαμβάνοντας την έτσι κι αλλιώς αυτονόητη ευθύνη της για την ουσιαστική ασφάλεια και καταλληλότητά τους, έως ότου αυτή πιστοποιηθεί και αρμοδίως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τον Πόρο ΕΔΩ