ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΚΥΘΗΡΑ: Επιβλητική επανεκλογή Χαρχαλάκη στα Κύθηρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Δήμαρχος και πάλι ο Στράτος Χαρχαλάκης σε Κύθηρα-Αντικύθηρα

- Πανηγυρική η επανεκλογή του στο Β Γύρο

Με το πρωτοφανές ποσοστό του 62%, το εκλογικό σώμα, εμπιστεύθηκε εκ νέου τον Δήμαρχό μας Στράτο Χαρχαλάκη και την παράταξή μας, για την διοίκηση του Δήμου μέχρι τις 31-12-2023.

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Χαρχαλάκης προέβη σε δημόσια δήλωση στην είσοδο του Δημαρχείου στη Χώρα.

Τσιριγώτισες και Τσιριγώτες,

Αντικυθήριες και Αντικυθήριοι,

Φίλες και Φίλοι,

Πριν ακριβώς από 5 χρόνια, ακριβώς σε αυτόν εδώ τον χώρο ξεκινούσα την ομιλία μου μετά την μεγάλη νίκη των δημοτικών εκλογών του 2014 με τη φράση «ΑΠΟΨΕ ΝΙΚΗΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Σήμερα, 5 χρόνια μετά, την επαναλαμβάνω: ΑΠΟΨΕ ΞΑΝΑΝΙΚΗΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Η αποψινή μεγάλη και ιστορική απόφαση των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το εκλογικό σώμα των νησιών μας έκανε μια μεγάλη δημοκρατική στροφή που ξεκίνησε το 2014 και επισφραγίστηκε σήμερα με τον πιο σαφή τρόπο.

Η προεκλογική περίοδος που βιώσαμε, ήταν μεν μικρή χρονικά, αλλά έντονη σε διάφορα επίπεδα. Ακούσαμε και είδαμε πολλά. Κρατάμε τα θετικά, ξεχνάμε τα αρνητικά, ώστε από αύριο κιόλας όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. να σηκώσουμε τα μανίκια και να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε.

Το τεράστιο αποψινό ποσοστό έχει για εμένα διπλή ανάγνωση:

Χαρά γιατί οι δημότες επιβράβευσαν το έργο μας, τη δουλειά μας, την αλήθεια και την διαφάνεια, με τις οποίες πορευθήκαμε τόσα χρόνια.

Ευθύνη απέναντι σε όλες και όλους σας προκειμένου να εργαστούμε ακόμα πιο δυνατά ακόμα πιο παραγωγικά.

Φίλες και Φίλοι,

Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε βουλευτικές εκλογές από τις οποίες θα προκύψει νέα Κυβέρνηση. Με τη νομιμοποίηση του μεγάλου αποψινού ποσοστού θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε εν ενεργεία αλλά και υποψήφιο βουλευτή που θα ζητήσει από αύριο την ψήφο μας.

Να ενισχύσουν θεσμικά, οικονομικά και με προσωπικό την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποτελεί τον πρώτο και σε άμεση επαφή με τον κόσμο πυλώνα της Δημοκρατίας μας. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην μείωση προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην αύξηση αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και υπαλλήλους. Και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε νέες θεσμικές μάχες προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να ισχυροποιηθεί προς όφελος του δημότη.

Η αποψινή μεγάλη νίκη δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν μας στήριζαν οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις του τύπου αλλά και οι δημότες που πριν μια εβδομάδα είχαν διαφορετική επιλογή.

Τους ευχαριστώ όλους θερμά και δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω να μην αποκλίνω ποτέ από τις βασικές αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης, που οφείλει να ακολουθεί κάθε αιρετός σε όποιο κόμμα και αν ανήκει.

Το νέο Δ.Σ. θα λειτουργήσει από την 1η του Σεπτέμβρη με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής. Ας το δούμε ως μια ευκαιρία συνεργασίας, συναινέσεων και συνεργειών. Εξάλλου τα προγράμματα και των 3 συνδυασμών έχουν αξιόλογες προτάσεις που πιστεύω ότι με καλή διάθεση μπορούν να υλοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων αλλά και των νέων γενεών.

Το ίδιο πνεύμα συνεργασίας θα υπάρχει και με όλα τα τοπικά συμβούλια και τους Προέδρους, που με τον Κλεισθένη θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο. Τις επόμενες ημέρες θα τους καλέσω όλους για μια πρώτη επαφή και συνεργασία.

Οι εκλογές αυτές, με την τετραπλή ψηφοφορία, έγιναν για πρώτη φορά στη Χώρα μας. Διεξήχθησαν με επιτυχία στον Δήμο μας, χωρίς προβλήματα χάρη στην αθόρυβη δουλειά όλων των υπαλλήλων του Δήμου που εργάστηκαν ακόμα και τη νύχτα για να φέρουν εις πέρας μια πρωτόγνωρη διαδικασία.

Φίλες και Φίλοι,

Το φθινόπωρο του 2023 θα γίνουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές. Ίσως το μεγαλύτερο χρέος μας στη νέα αυτή θητεία είναι να διαμορφώσουμε μέχρι τότε τα στελέχη εκείνα που θα συνεχίσουν και μετά το 2023 τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του Δήμου, τη διαφάνεια, την νομιμότητα, τον μεθοδικό προγραμματισμό που φέρνει αποτελέσματα. Αυτό το χρέος είναι το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο σε σχέση με οποιοδήποτε έργο. Γιατί οφείλουμε να εμπνεύσουμε ξανά τους νέους ανθρώπους, να τους κάνουμε να εμπιστευθούν τους δημόσιους θεσμούς, να τους πείσουμε να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά. Χωρίς ιδεοληψίες ή παρωπίδες, χωρίς ακρότητες και άσχημα συναισθήματα για τον όποιο αντίπαλο.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για το σημερινό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου είτε εξελέγησαν είτε όχι, τους υπαλλήλους του Δήμου, τα τοπικά ΜΜΕ και φυσικά την οικογένειά μου για την στήριξη τους.

Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια για να σηκώσουμε τα νησιά μας ακόμα πιο ψηλά!

Σας ευχαριστώ!