ΝΔ ΚΥΘΗΡΩΝ – Κοπή πίτας: Παρουσίες, απουσίες & παρασκήνιο! (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σε πανηγυρικό κλίμα η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Τοπικής ΝΔ στα Κύθηρα από την Πρόεδρο Μάντυ Κορώνη

- Απών ο μοναδικός βουλευτής της περιφέρειας Α Πειραιά & Νήσων Κώστας Κατσαφάδος

- Στήριξη της ΝΔ στον νυν Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη

Το μεσημέρι του Σαββάτου 16/2 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ Κυθήρων της ΝΔ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, το μέλος της ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Χριστόφορος Μπουτσικάκης, υποψήφιοι Δημοτικοί & Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κομματικά και τοπικά στελέχη και τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αδαμαντία Κορώνη καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε καλή χρονιά και τόνισε με έμφαση την ανάγκη απόλυτης προσήλωσης των στελεχών και ψηφοφόρων της ΝΔ στις επίσημες κομματικές επιλογές: στον Γιώργο Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής και στο νυν Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη για τα Κύθηρα.

Εκτεταμένη αναφορά στο έργο του Δημάρχου Κυθήρων έκανε με επιστολή του ο νέος γραμματέας αυτοδιοίκησης του κόμματος Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και το μέλος της Π.Ε. Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Χαιρετισμούς έστειλαν ο Γραμματέας της Π.Ε. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος και οι πολιτευτές Σπύρος Σπυρίδων και Γιάννης Μελάς.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ Κυθήρων αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει των δημοτικών εκλογών στο νησί καθώς είναι η πρώτη κομματική εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ μετά την επαναλειτουργία της (τον περασμένο Σεπτέμβρη) και ύστερα από πολλά χρόνια αδράνειας.

Παράλληλα αποτυπώνει τις τάσεις της ΝΔ στα Κύθηρα, όπου ως γνωστόν στις δημοτικές εκλογές του 2014 διασπάστηκε στην παράταξη του τέως Δημάρχου Θόδωρου Κουκούλη (πρώην Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Βασίλη Μιχαλολιάκου και ευθέως υποστηριζόμενου από τον Κώστα Κατσαφάδο) και στην παράταξη του νυν Δημάρχου Στράτου Χαρχαλάκη, ο οποίος το 2014 κατήλθε ως ανεξάρτητος, υποστηρίχθηκε από τον τότε υπουργό Παιδείας Κων/νο Αρβανιτόπουλο και εξελέγη πανηγυρικά.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2014 και μόλις 3 μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου, είναι πλέον ξεκάθαρη η επίσημη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου για τον οποίο εκφράζεται πολύ θετικά η ηγεσία της ΝΔ, στήριξη που άλλωστε εκφράστηκε και με θερμή επιστολή του Γραμματέα Αυτοδιοίκησης Νίκου Χαρδαλιά, αλλά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Χριστόφορου Μπουτσικάκη, ο οποίος έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ του σημερινού Δημάρχου, κάτι που ερμηνεύεται ως μια σαφής πολιτική συμμαχία του κ. Μπουτσικάκη ενόψει και των εθνικών εκλογών που θα γίνουν εντός του έτους.

Η απουσία από την εκδήλωση του τοπικού Βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου, προσμετράται στα αρνητικά καθώς εκτιμάται ότι ο κ. Κατσαφάδος απέφυγε ευθέως να λάβει θέση υπέρ του νυν Δημάρχου, σε μια προσπάθεια να μη δυσαρεστήσει τους επί χρόνια υποστηρικτές του πεθερού του Βασίλη Μιχαλολιάκου στο νησί, που προσπαθούν να δημιουργήσουν νέο συνδυασμό, χωρίς όμως να έχουν τη στήριξη της ΝΔ, η οποία στηρίζει επίσημα το σημερινό Δήμαρχο - θεωρείται το απόλυτο φαβορί - αφού συγκεντρώνει μια ευρύτατη υποστήριξη όχι μόνο από το χώρο της ΝΔ, αλλά και από άλλες προοδευτικές και κεντρώες δυνάμεις που του αναγνωρίζουν σοβαρή δουλειά και αξιόλογο έργο.