Τσίπρας: Με εγκώμια για Ζάεφ – Κοτζιά παρέλαβε το Βραβείο “Ewald von Kleist”

Με θερμά λόγια για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, παρέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, από κοινού με τον Ζόραν Ζάεφ, στο Μόναχο το Βραβείο “Ewald von Kleist” για τη συμβολή τους στην Ειρήνη.

“Σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα όχι ως μια αφηρημένη έννοια, αλλά την ελπίδα ως μια συγκεκριμένη προοπτική, που βασίζεται σε πραγματικές λύσεις και συμβιβασμούς, μια ελπίδα που βασίζεται στο κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα, βασίζεται στη φιλία και στις σχέσεις καλής γειτονίας”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε ακόμα πως οι νέοι της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας θα χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον.Τσίπρας: Το Βραβείο ανήκει στους λαούς μας και στο μέλλον τους

Απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ, ο πρωθυπουργός επισήμανε:

“Το πιο σημαντικό Βραβείο για εμάς είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για την πραγματική φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών μας. Και πιστεύω ότι και οι δύο το πιστεύουμε αυτό ακράδαντα. Αυτό το Βραβείο δεν ανήκει σε μας αλλά ανήκει στους λαούς μας και στο μέλλον των λαών μας”.

click4more: Ζάεφ: Είμαι ένας Μακεδόνας από τη Βόρεια ΜακεδονίαΓερμανικά μπράβο σε Αλέξη – Ζόραν

Συγχαρητήρια στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας έδωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής του Βραβείου “Ewald von Kleist”στους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ.

“Επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γι αυτή την επιτυχία”, είπε ο Βαυαρός πρωθυπουργός.

Παράλληλα παρατήρησε πως υπάρχουν νέες καταστάσεις και νέες ιδέες, είναι η εποχή της συνεργασίας, να ακούει κανείς και όχι να έχει δίκιο, να ακούμε περισσότερο, αντί να λέμε στον άλλον τι να κάνει.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / twitter Alexis Tsipras