Αίγινα: Εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η Ανακομίδη των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2022, ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης για την επέτειο της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων Του.

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο εμπνευσμένα, κάνοντας γλαφυρή αναφορά στις μεγάλες αρετές του Αγίου Νεκταρίου και στα θαύματα Του.

Με συγκίνηση αναφέρθηκε και σε προσωπικό του θαύμα, ενώ ευχαρίστησε δακρυσμένος τον Άγιο που του χάρισε την ίαση.

Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Πατέρες, την Καθηγουμένη Γερόντισσα Τιμοθέη με την συνοδεία της, τις αρχές, την χορωδία, τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον πιστό λαό.

Ακολούθησε Δοξολογία και λιτάνευση πέριξ του παμμεγέθους Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ενώ εψάλει Τρισάγιο επί του Τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου πρώην Ύδρας κυρού Ιεροθέου, κτίτορος του Ιερού Ναού του Αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο πρωινό.