Βρέθηκε από πλοίο η άτρακτος του μοιραίου αεροπλάνου της Air Asia!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Σιγκαπούρης εντόπισε σήμερα την άτρακτο του αεροσκάφους της AirAsia το οποίο συνετρίβη πριν από δύο εβδομάδες και πλέον στα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης.

Όπως ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Νγκ Ενγκ Χεν, πληροφορήθηκε από τον επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού ότι η άτρακτος του αεροπλάνου βρέθηκε. Ο υπουργός ανήρτησε υποβρύχιες φωτογραφίες με το εύρημα.

Ένας εκπρόσωπος του Ινδονησιακού Ναυτικού, ο Μαναχάν Σιμορανγκίρ, δήλωσε από την πλευρά του ότι έχει στην κατοχή του φωτογραφίες από συντρίμμια αεροσκάφους μήκους 20 μέτρων, πλάτους επτά μέτρων και ύψους τριών μέτρων, αλλά δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για την άτρακτο του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος της AirAsia έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε συνθήκες κακοκαιρίας στις 28 Δεκεμβρίου, περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, την Σουραμπάγια. Εκτελούσε δίωρη πτήση με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Πηγή: enikos.gr