Σε ποια χώρα της Ευρώπης όλοι κάτοικοι είναι εκατομμυριούχοι;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπάρχει κάποια χώρα που να είναι όλοι εκατομμυριούχοι; Ναι! Και είναι στην Ευρώπη.

Κάθε Νορβηγός είναι πλέον εκατομμυριούχος, την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη εκατομμύρια άνθρωποι παλεύουν με τη φτώχεια και την ανεργία.

Μέσω επενδύσεων που έκανε η κυβέρνηση σε τομείς ενέργειας αλλά και σε ακίνητα, η περιουσία του συνταξιοδοτικού Ταμείου πολλαπλασιάστηκε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το Ταμείο δημιουργήθηκε το 1990 και έχει το 1% των μετοχών παγκοσμίως αλλά και τίτλους ακινήτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η περιουσία του Ταμείου ανέρχεται πλέον σε 5,11 τρισεκατομμύρια κορώνες, σε μια χώρα με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για το κοινό καλό, αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης θεωρητικά διαθέτει ένα εκατομμύριο κορώνες, για... τις δύσκολες μέρες.

Η υπουργός Οικονομικών της Νορβηγίας – έκτης στην εξαγωγή πετρελαίου στον κόσμο - είπε στο Reuters, ότι το Ταμείο βοήθησε στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας.

Το Ταμείο αντιστοιχεί στο 183% του ΑΕΠ της Νορβηγίας και συνεχίζει τις επενδύσεις. Με αυτούς τους ρυθμούς, το 2030, τα αποθεματικά του θα αντιστοιχούν στο 220% του ΑΕΠ.