ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Απτές και άμεσα υλοποιήσιμες οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε επίσημη ανακοίνωση προέβη η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά μετά την επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά, όπου και θα είναι υποψήφιος Βουλευτής.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:

Υπογειοποίηση της γραμμής ΗΣΑΠ Πειραιάς – Φάληρο, Αναβίωση της συμφωνίας για την Ιπποδάμεια αγορά, Αναβάθμιση της επισκευαστικής βάσης του ΗΣΑΠ μεταξύ των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρόεδρος του κόμματός μας και αυριανός Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήρθε χθες, Τρίτη 9 Μαΐου, στον Πειραιά, για να συναντηθεί με φορείς της πόλης και να μιλήσει στην Πλατεία Τερψιθέας. H μεγάλη συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά έδειξε τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή.  

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως πέρα από το πρόγραμμα των 11 σημείων, έχει προετοιμαστεί από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να κατατεθεί την πρώτη μέρα, πριν καν ανοίξει η Βουλή. Αυτή η ΠΝΠ έχει 3 σημαντικά στοιχεία για τον λαό μας: την ακύρωση όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τη μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα -αλλά και του ΕΦΚ στο κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση- καθώς και την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.  

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκε για τη στήριξη των εργαζομένων, για τη διαρκή επικοινωνία με τα συνδικάτα, για την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, για την ενίσχυση του μισθολογίου και για την πρόσληψη εκεί που υπάρχει ανάγκη μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση της σημαντικής περιουσίας του ΗΣΑΠ με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον κι όχι την εκχώρησή της σε ιδιώτες, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα υλοποιηθεί επιτέλους ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της επισκευαστικής βάσης, θα υπάρξει προμήθεια νέου τροχαίου υλικού και θα ενισχυθεί το υπάρχον δυναμικό με την πρόσληψη νέου προσωπικού.   Η αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα μείωση του κόστους της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις Δημόσιες συγκοινωνίες από τα 27 στα 10 ευρώ θα συμβάλλουν στη καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με ασφάλεια και χαμηλό κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ως στόχο να αναβιώσει την συμφωνία που είχε δρομολογήσει ως κυβέρνηση, για να λειτουργήσει η Ιπποδάμεια αγορά στο αμαξοστάσιο του πράσινου λεωφορείουακυρώνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία, γεγονός που θα αποτελέσει μια όαση για την περιοχή και για την τοπική κοινωνία. Επίσης εξήγγειλε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την υπογειοποίηση του κομματιού του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.  

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Α’ Πειραιά, έθεσε σαφώς το δίλημμα των εκλογών. Μητσοτάκης ξανά ή Αλλαγή; Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία; Η απάντηση της πλειοψηφίας του λαού στην κάλπη, θα είναι ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, νίκη της Δημοκρατίας, για να ξαναέρθει η δικαιοσύνη παντού.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα – Σεραφείμ και επίσκεψη στις δομές της Μητρόπολης Πειραιά (φωτο)

Αλέξης Τσίπρας από Πειραιά: «Η 2η φορά θα είναι αλλιώς»!