Αλέξης Τσίπρας από Πειραιά: «Η 2η φορά θα είναι αλλιώς»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τσίπρας: Ακύρωση πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας, μείωση ΦΠΑ - ΕΦΚ και κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής με ΠΝΠ

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας την πρώτη μέρα της προοδευτικής κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά έστειλε μήνυμα νίκης με στόχο τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «πέρα από το πρόγραμμα των 11 σημείων, έχουμε ετοιμάσει μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να κατατεθεί την πρώτη μέρα, πριν καν ανοίξει η Βουλή, της συγκρότησης της προοδευτικής κυβέρνησης. Αυτή η ΠΝΠ έχει 3 πράγματα:

Θα ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες και έχει την υπογραφή και της Λούκας Κατσέλη. Δεν θα ξαναδούμε εικόνες του ανάπηρου 80χρονου στην Χαλκιδική επειδή ήταν εγγυητής του γιου του.

Το δεύτερο άρθρο θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα, ακόμα σε μηδενικό συντελεστή για τα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και για τη μείωση του ΕΦΚ στο κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τρίτο άρθρο είναι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

«Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξει ο δρόμος για την κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας. Θέλω να απευθυνθώ και στις άλλες δυνάμεις γιατί καταλαβαίνω ότι αυτές οι ημέρες είναι ημέρες ανταγωνισμού. Αλλά δεν είναι δυνατόν να επιλέγουμε μία ανιστόρητη τακτική διμέτωπου και εξίσωσης. Δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος που τόσο στοίχησαν στη χώρα, στην κοινωνία και το λαϊκό κίνημα. Της λογικής τι Πλαστήρας, τι Παπάγος. Και αν κάποιος μπορεί να σώσει τον λαό αυτό είναι η ενότητα. Η ενότητα των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Και θέλω να απευθυνθώ και προς τον κύριο Ανδρουλάκη που επιμένει σε ένα ανιστόρητο διμέτωπο. Την ίδια στιγμή που μας λέει μάλιστα ότι είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης και κληρονόμος της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως ο Παπανδρέου δεν είχε ποτέ διμέτωπο. Είχε ένα μέτωπο. Τη δεξιά. Έτσι και εμείς. Έχουμε ένα μέτωπο. Τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

«Ξέρουμε γιατί μάθαμε και από τα λάθη μας. Και τώρα δεν θα κυβερνήσουμε με την Τρόικα. Δεν θα συγκυβερνήσουμε με μνημόνια αλλά θα κυβερνήσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό για να προστατεύσουμε τα δικά τους συμφέροντα για να κάνουμε πράξη τα δικά του θέλω», τόνισε ακόμα.

«Το δίλημμα λοιπόν της κάλπης είναι αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε. Θα μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα με αύξηση μισθών και μείωση τιμών να πάρουμε ανάσα; Ή θα συνεχίσει το σούπερ μάρκετ να είναι ένας εφιάλτης για να κερδοσκοπούνε κάποιοι λίγοι;
Θα δούμε το επόμενο διάστημα στον τόπο μας τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα διότι 700.000 ακίνητα έχουν περάσει στα funds ή θα επιβάλουμε, θα νομοθετήσουμε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων με κούρεμα και με στήριξη του κράτους;», ανέφερε ακόμα.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα – Σεραφείμ και επίσκεψη στις δομές της Μητρόπολης Πειραιά (φωτο)

Α & Β Πειραιά – Εκλογές 2023: Οι πρώτες κρυφές Δημοσκοπήσεις δείχνουν ποιοι εκλέγονται!

Η «οικολογική αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ γέμισε τον Πειραιά με αφίσες!