Πειραιάς: Η Formula έρχεται στο 1ο Γυμνασίο Καλλίπολης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης διοργανώνει μια σειρά παρουσιάσεων με σκοπό την εκλαΐκευση της επιστήμης και απευθύνεται όχι μόνο στους μαθητές και τους γονείς  αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Οι παρουσιαστές θα είναι φοιτητές, επίκουροι καθηγητές ή  και καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Οι παρουσιάσεις έχουν σκοπό όχι μόνο να προβληματίσουν τους  μαθητές  και τους γονείς αλλά να διευρύνουν το γνωστικό αντικείμενο τους ώστε να αποκτήσουν νέες μελλοντικές εμπειρίες και παράλληλα να επεκτείνουν τυχόν ενδιαφέροντα τους και να ασχοληθούν δημιουργικά πέρα από την ενασχόλησή τους  με το Internet.

Η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  28/2 στις  6μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης (δίπλα από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με θέμα: FormulaStudent

Η πρωτοποριακή αυτή παρουσίαση, από την ομάδα  Φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα μας δείξουν πώς συνεργάστηκαν στον ελεύθερο τους χρόνο για την υλοποίηση της ιδέας τους προκειμένου να κατασκευάσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με προδιαγραφές Formula.

Στην παρουσίαση, οι φοιτητές θα δείξουν τα βήματα, που έγιναν, από το σχεδιασμό μέχρι την τελική κατασκευή, τις δοκιμές καθώς τα προβλήματα και τις δυσκολίες  που αντιμετώπισαν προκειμένου να υλοποιήσουν την εν λόγω κατασκευή.

Παρουσιαστές  :  Σταύρος Πατινιώτης, Φοιτητής Πολυτεχνείου, TeamLeader

                            Ευτυχία Παναγιωτάκη, Φοιτήτρια Πολυτεχνείου, Business Development & Marketing