30 χρόνια Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα και με μεγάλη προσέλευση εκλεκτών φίλων και συνεργατών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού και την κοπή της πίτας, στο Πνευματικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν και ομόρφυναν με την παρουσία τους η χορωδία των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κορυδαλλού με την βοήθεια και υποστήριξη και συνοδεία των Καθηγητών τους Σπιθογιάννη, Ευαγγέλου, Ζαμπέτη και της Διευθύντριας του σχολείου κυρίας Μανιατέα καθώς και η ομάδα Παραδοσιακών χορών του 5ου Δημοτικού Κορυδαλλού με την βοήθεια και υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και της Δασκάλας Παραδοσιακών χορών κυρίας Πανούτσου.

• Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων από όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του Δήμου μας & συγκεκριμένα από : 5ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό, 12ο Δημοτικό, 16ο Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 8ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, 2ο Λύκειο, 3ο Λύκειο, 4ο Λύκειο. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου, ο Διευθυντής του 18ου Δημοτικού Δ. Κρατημένος, η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Α. Μανιατέα καθώς επίσης ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά Ν. Κατσούλης και η αντιπρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά Α. Αμπατζίδου. Επίσης παρευρέθηκε εκπρόσωπος της ΕΔΟΚ και Αντιπρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α. Οικονόμου.

• Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σ. Κασιμάτης, η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Καρακώστα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Μερεντίτης, η Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» Αικ. Κυλάκου, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Βράκας, Λ. Μάνου, Γ. Σούλης, Δ. Χριστοφορίδης, ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Π. Γερακάρης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού Γ. Μακρυνός, ο πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Μανώλης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Γιαννακάκη, Ι. Πάχος, Γ. Βιδάλης, Α. Θανόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νικαίας Γ. Λοΐζος, η προϊσταμένη του Γραφείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Κορυδαλλού Μ. Πατεράκη.

• Παρευρέθηκαν παλαιοί συνεργάτες, μέλη της Ένωσης η κ Α. Ανδρεάδου, ο κ Α. Ζερβός και ο κ Σ. Αμπελακιώτης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μιχαηλίδου – Μπατμάνογλου αφού ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους Καλή Χρονιά μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η φετινή χρονιά για την Ένωση είναι ιδιαίτερη, δεδομένου ότι το 2016 είναι η χρονιά συμπλήρωσης 30 ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας της Ένωσής μας, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. Ιδρύθηκε το 1986 με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης του Κορυδαλλού, των μοχλών διεκδίκησης και προάσπισης της Δημόσιας, Δωρεάν και Ενιαίας Παιδείας. Αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο του Γονεϊκού Κινήματος που συσπειρώνει χιλιάδες γονείς και κατ’ επέκταση μαθητές.

Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, την δυσκολότερη ίσως των τελευταίων 30 ετών, οι προσδοκίες για ένα εκπαιδευτικό σύστημα με επίκεντρο τον μαθητή και τις ανάγκες του, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που η οργάνωση, οι δομές και τα αποτελέσματά του θα είναι πολύπλευρο εργαλείο γνώσης, ανάπτυξης, προόδου και πολιτισμού, γίνεται όλο και περισσότερο ένα άπιαστο όνειρο. Η εκπαίδευση δέχεται ανέντιμη και λυσσαλέα επίθεση.

Με εφαλτήριο την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών η Ένωση Γονέων εργάζεται για την καλύτερη δυνατή επιτέλεση του εκπαιδευτικού έργου αλλά και την προώθηση και ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, την προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά και γενικότερα κοινωνικά θέματα.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς τους γονείς, τα μέλη των Συλλόγων Γονέων, που απαρτίζετε αυτό το δυναμικό γονεϊκό κίνημα για τη συνεργασία και τη στήριξη, στις προσπάθειες και τον αγώνα μας. Όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους Εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές των Σχολείων, τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους του Δήμου στον χώρο της Παιδείας. Γιατί μόνο με συνεργασία και συμπαράσταση… μπορώ να γίνομαι άνεμος για το χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο, ακόμη και όταν ουρανός δεν υπάρχει όπως είπε ο Ελύτης στον Μικρό Ναυτίλο.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα το κλίμα εκείνο που θα μας επιτρέψει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Εμπεδώνονται μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης που θα εγγυηθούν την επιτυχία μας. Άλλωστε η Ένωση έχει κάνει πολλά μέχρι τώρα ΑΛΛΑ είναι πολλά περισσότερα αυτά που έχει να κάνει από εδώ και πέρα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού οραματίζεται και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας με δύναμή μας την ενότητά μας.
Και να έχουμε στο νου μας ότι…

… Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό (Ρίτσος)…τον θέλουμε όλο…

Ακολούθησε η κοπή της πίτας όπου το τυχερό σχολείο που κέρδισε το φλουρί ήταν το 11ο Δημοτικό.