Κρίσιμη εβδομάδα για την ΥΓΕΙΑ όλων μας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί ο πολύς κόσμος να μην το γνωρίζει, αλλά η τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη του 2013, είναι μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες για όλους μας, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν την Τετάρτη στη Βουλή σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων, θα κρίνουν για το αν αύριο θα έχουμε ή όχι τα φάρμακα που πρέπει στις τιμές που πρέπει, διαθέσιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Ως συνήθως, έτσι και τώρα, οι πολιτικοί ένθεν κι ένθεν, επιδίδονται τις τελευταίες μέρες σε τηλεκοκορομαχίες άνευ όρων, με μόνο διακύβευμα το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής των τηλεπαραθύρων... τη στιγμή που οι Έλληνες δεν είναι σίγουροι για το αν θα έχουν αύριο πρόσβαση στη φαρμακευτική αγωγή που τους συνιστά ο θεράπων ιατρός τους!


Όλο το σκηνικό της παραπληροφόρησης έχει στηθεί έτσι ώστε σε εμάς τους απλούς θνητούς να μη φτάνει ούτε καν η στοιχειώδης ενημέρωση... για αυτό και οι περισσότεροι όχι μόνο δε γνωρίζουμε τις πιθανές συνέπειες μιας λανθασμένης πολιτικής στο χώρο του φαρμάκου, αλλά ούτε καν ότι υπάρχει θέμα που μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα δίχως αύριο!


ΤΟ ΘΕΜΑ


Την Τετάρτη λοιπόν, σε ονομαστική ψηφοφορία ύστερα από πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και του Βαγγέλη Βενιζέλου, με στόχο μόνο να ξεγυμνώσει πολιτικά δήθεν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες Βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν το ποσό στο οποίο θα ανέρχεται η φαρμακευτική δαπάνη από εδώ και στο εξής... και μέχρι νεοτέρας βέβαια ελέω Τρόικας!

Καλούνται να ψηφίσουν λοιπόν το μέγεθος της δαπάνης των φαρμάκων που θα καταναλώσουμε... μιας και όλοι εμείς αποτελούμε πλέον απλά νούμερα στους υπολογισμούς τους!


Καλούνται να ψηφίσουν για το αν αύριο οι γονείς μας, εμείς ή τα παιδιά μας ενδεχομένως να μην έχουμε πρόσβαση στο φάρμακο που απαιτείται για την καλύτερη θεραπεία μιας νόσου... την ίδια ώρα που αν τους ρωτήσεις, πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι δε θα γνωρίζουν τι ορίζεται ως φαρμακευτική δαπάνη!

ΣΕΝΑΡΙΑ


Και διαβάζουμε ότι η Τρόικα βάζει ως ''ταβάνι'' τα 2 δις ευρώ, ο Άδωνις μαλάκωσε και συζητά τα 2,25 που ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία χωρίς να έχει αποστείλει σχετικό επίσημο έγγραφο στο Υπ. Οικονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει ως κατώτατη δαπάνη τα 2,5 δις και στο βάθος ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να αποφασίσει αν όντως αυτά τα 250 εκ. ευρώ θα κάνουν ή όχι τη διαφορά!

ΓΝΩΜΗ


Και εγώ λέω, ότι ούτε τα 250 εκ. ούτε τα 500 εκ. ούτε το 1 δις θα κάνει τη διαφορά!
Η ''διαφορά'' είναι ήδη ορατή παντού (προς το χειρότερο βέβαια) και εάν δεν υπήρχαν κινήματα εθελοντισμού, φορείς, το ελληνικό φιλότιμο και η εκκλησία... ένα είναι το μόνο σίγουρο... κόσμος θα είχε πεθάνει αβοήθητος στην Ελλάδα του 21ου αιώνα!

Και επειδή δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε φαρμακοβιομήχανος ούτε υπουργός... είναι εν δυνάμει ασθενής όμως και ακούω τους ειδικούς όπως τη δυναμική Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, λέω ότι τόσο στην υγεία όσο και στην παιδεία ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΒΑΝΙ! 
Δεν βάζουμε ταβάνι τη στιγμή που δεκάδες εκατομμύρια σπαταλούνται για κατασκευή Λυρικής Σκηνής, για κατασκευή Εθνικού Θεάτρου Αλβανίας, για φουλάρια και γραβάτες (150.000 ευρώ ΥΠΕΞ) κλπ κλπ.

Αλλά δυστυχώς τόσα χρόνια συνηθίσαμε στους συμβιβασμούς! 
Η απάντηση είναι ότι πρέπει να διατεθούν τόσα όσα... και αυτό το ''όσα'' καλύτερα από όλους το γνωρίζουν οι ειδικοί... οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι άνθρωποι του κλάδου της υγείας που είναι στην καθημερινή μάχη και ζουν το πρόβλημα από κοντά χρόνια τώρα!
Για αυτό καθίστε σε ένα τραπέζι και ακούστε τους για μια φορά... όχι όπως στην παιδεία που ελέω Αρβανιτόπουλου τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά εδώ και 3 μήνες!

Η ελληνική οικογένεια έχει υποστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια...
Χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω, θεωρώ ότι ο τομέας της υγείας θα αποτελέσει το λάδι στη φωτιά που έχουν ανάψει τα Μνημόνια και οι δυσβάσταχτοι όροι τους, εάν κάτι πάει στραβά.

Σκεπτόμενος αισιόδοξα όμως, θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός θα πάρει τη σωστή απόφαση αυτή τη φορά και δε θα επιτρέψει ακόμα ένα μπάχαλο, το οποίο αυτή τη φορά ίσως αποβεί μοιραίο όχι μόνο για την Κυβέρνηση αλλά κυρίως για τον ελληνικό λαό!