ΝΕΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ για τις απόπειρες βιασμού σε Προφήτη Ηλία, Ευαγγελίστρια, ΠΑΠΕΙ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φουντώνουν οι κραυγές αγωνίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πανεπιστημίου Πειραιά, από την Ευαγγελίστρια μέχρι τον Προφήτη Ηλία και τα Βοτσαλάκια.

Πρώτη η PP ανέδειξε το θέμα πριν 10 μέρες, όταν μάλιστα σε επικοινωνία με την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, λάβαμε την ξεκάθαρη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επαληθεύει αυτές τις πληροφορίες.

Μετά από δική μας έρευνα και συνομιλώντας με κατοίκους των ως άνω γειτονιών, γίναμε αποδέκτες μαρτυριών που φωτογραφίζουν τόσο το προφίλ όσο και κάποια από τα 4 περιστατικά που μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά.

Πρόκειται για έναν παχουλό άνδρα, μελαχρινό με κοτσίδα στα μαλλιά.
Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, παραμονεύει πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα, σε στενάκια των συγκεκριμένων γειτονιών και μόλις βρει το υποψήφιο θύμα του επιτίθεται!

Μέχρι τώρα έχουμε γίνει γνώστες των επιθέσεων σε μια υπάλληλο του Πανεπιστημίου Πειραιά, μια μητέρα που μάλιστα συνόδευε το ανήλικο παιδί της στο σχολείο 8 το πρωί, μια νεαρή κοπέλα 6:45 το απόγευμα και ακόμα μια γυναίκα αργά το βράδυ κατά την επιστροφή της από νυχτερινή έξοδο.

Ο φερόμενος ως δράστης ακινητοποιεί τις γυναίκες ασκώντας σωματική βία.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα βιασμού, παρά μόνο απόπειρας, μιας και τις 4 φορές λόγω παρέμβασης τρίτων ο επίδοξος βιαστής τράπηκε σε φυγή.


Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή είναι το παρακάτω περιστατικό που μας αφηγήθηκε κάτοικος του Προφήτη Ηλία:

Πριν λίγες μέρες σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, σε πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν αυτό για το οποίο κάνουμε λόγο στο εκτενές ρεπορτάζ μας.
Τότε, μια μητέρα αποκάλυψε ότι μέσα στην τσάντα της έφερε μικρό τηγάνι (προφανώς σαν μέσο άμυνας σε περίπτωση που ερχόταν αντιμέτωπη με το ανθρωπόμορφο τέρας), ενώ μια άλλη εξομολογήθηκε ότι έψαχνε μέσω διαδικτύου προκειμένου να προβεί σε αγορά σπρέι πιπεριού, του οποίου η κυκλοφορία βέβαια είναι παράνομη, αλλά μπρος στο φόβο... ο νόμος περνά σε δεύτερη μοίρα από ότι φαίνεται.


Φαίνεται τελικά ότι το θέμα δεν αποτελεί ακόμα ένα παραμύθι χωρίς δράκο!


Για αυτό θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει αύξηση των περιπολιών είτε με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ είτε της ασφάλειας Πειραιά, προκειμένου και να εμπεδωθεί ξανά το κλίμα ασφάλειας των πολιτών όπως επίσης και να συλληφθεί το ταχύτερο δυνατό ο άνδρας που έχει σπείρει τον πανικό σε μερικά από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του Πειραιά.


Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά σε νεότερη επικοινωνία, μας ενημέρωσε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει καμία καταγγελία αντίστοιχου συμβάντος.


Διαβάστε επίσης:

Δεν ισχύουν οι φήμες για απόπειρες βιασμού στην ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου Πειραιά