ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Β’ Χαιρετισμοί στην Ανάληψη Δραπετσώνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Χοροστατούντος του κ. Σεραφείμ οι Β’ Χαιρετισμοί στη Δραπετσώνα

- Φωτορεπορτάζ από τον κατάμεστο Ναό της Αναλήψεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στην ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών της Παναγίας, στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Piraeus Press ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Στο κήρυγμά του ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον αληθινό άνθρωπο, στον άνθρωπο της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, τον άνθρωπο που πρέπει να ομοιάσουμε με την ευκαιρία του σταδίου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τόνισε τη σημαντική διαφορά ανάμεσα στα 60-70-80 γήινα χρόνια και στην αιώνια ζωή, η οποία και σηματοδοτεί το σκοπό της υπάρξεώς μας στον παρόντα χωροχρόνο, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε περνά τόσο γρήγορα, που όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, αναρωτιόμαστε αν όντως είμαστε εμείς!

Για να καταλήξει σημειώνοντας ότι στην προσπάθειά μας αυτή σύμμαχο και συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη έχουμε την Μητέρα του Θεού, Εκείνη που έγινε η πύλη για να Περάσει ο Χριστός στην επίγεια ζωή ως άνθρωπος, την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία μας.

Το παρών έδωσαν υποψήφιοι Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τον υποψήφιο Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Φίλιππο Καμπούρη, τον Εκδότη του Piraeus Press - τ. Αντιδήμαρχο Πειραιά και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Πειραιά Σαράντο Ευσταθόπουλο, τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Μπαρμπαγιάννη και Μελά, την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Μαντούβαλου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε τον Προστάτη των Καρκινοπαθών Άγιο Παρθένιο (ΦΩΤΟ)