ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ στον Πειραιά: Δείτε πού θα φάτε σαρακοστιανά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για εσάς που θα μείνετε το τριήμερο στην Αττική και ψάχνετε που θα φάτε μετά το πέταγμα του χαρταετού, το Piraeus Press σας προτείνει μερικές επιλογές δίπλα στη θάλασσα αλλά και στις γειτονιές του Πειραιά.

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

«ΔΙΑΣΗΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ

Ο «Διάσημος» στην Πειραϊκή, είναι μια από τις πιο ιστορικές ψαροταβέρνες του Πειραιά. Ο επισκέπτης απολαμβάνει τη θάλασσα «στο πιάτο του», καθώς το μαγαζί βρίσκεται σε αρκετά προνομιακή θέση, δίπλα στο Σαρωνικό. Εκεί θα γευτεί κανείς την ξακουστή καραβιδομακαρονάδα του «Διάσημου» αλλά και πλήθος σαρακοστιανών συνοδευτικών, όπως ταραμοσαλάτα και φάβα.

Ακτή Θεμιστοκλέους 308, Πειραϊκή, τηλ. 210 4517471

«ΠΑΝΟΡΑΜΑ» ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Γνωστό για τις γευστικά πιάτα θαλασσινών του, το «Πανόραμα» στον Προφήτη Ηλία είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά εστιατόρια στον Πειραιά, λειτουργώντας από το 1957. Με φόντο τον Αργοσαρωνικό και όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, ο επισκέπτης απολαμβάνει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά υψηλής ποιότητας!

Ηρακλείου 18-20, Προφήτης Ηλίας, τηλ. 210 4173475

«Ο ΖΑΧΟΣ» ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

Με την υπογραφή του ιδιοκτήτη Ζάχου ο επισκέπτης απολαμβάνει πλούσιες μερίδες θαλασσινών με γαριδάκι μικρό, καλαμαράκι και χταποδάκι ψητό καθώς και φρέσκα πάντα ψάρια, όπως μαγιώτικο και λαυράκι. Τα ορεκτικά του απλά αλλά διαλεκτά· χόρτα, μπρόκολο, πατάτες βραστές, φασολάκια, μαυρομάτικα φασόλια και πολλά άλλα, δένουν αρμονικά με τα θαλασσινά. Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με τσίπουρο του Ζάχου, χωρίς γλυκάνισο.

Κομοτηνής 37, Καμίνια, τηλ. 210 4813325

«Ο ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ» ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ

Ο «Ζαρκαδούλας», ψαροταβέρνα στην Νίκαια, γνωρίζει από αυθεντικούς μεζέδες ψαρικών, για αυτό και τα πιάτα του είναι ένα και ένα διαλεκτά! Σκορδαλιά και ταραμοσαλάτα ξεχωρίζουν σε γεύση ενώ η ποικιλία θαλασσινών και ψαρικών που προσφέρει είναι μεγάλη· μύδια αχνιστά, μερίδα αχινού, ξιφίας, γαρίδες σαγανάκι, κουτσομούρα, φαγκρί και πολλά άλλα.

Βιθυνίας 32, Νίκαια, τηλ.210 4252770

«Ο ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Το κουτούκι του κυρ Αντώνη στην Παλαιά Κοκκινιά φημίζεται για όλα τα πιάτα του, αφού δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι τόσο εξαιρετικό όσο μαρτυρούν οι θαμώνες του. Οι μερίδες του είναι χορταστικές ενώ οι πρώτες του ύλες είναι άριστης ποιότητας. Ως κυρίως πιάτα διαθέτει τηγανιτό γαύρο ή μαρίδα, γαλέο, τον καθιερωμένο μπακαλιάρο με σκορδαλιά καθώς και καλαμαράκια.

Αργυροκάστρου 26-28, Παλαιά Κοκκινιά, τηλ. 210 4924338

«ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ» ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Το «Πάνω στην ώρα» είναι μεζεδοπωλείο και βρίσκεται πάνω στην πλατεία του Περάματος. Αν και προσφέρει πολύχρωμες σαλάτες, μεζέδες αλλά και χορταστικές ποικιλίες κρεατικών έχει ετοιμάσει ειδικό μενού για την Καθαρά Δευτέρα, όπως γαρίδες σαγανάκι, γαρίδες ψητές, μύδια σαγανάκι, γαύρο μαρινάτο, χταπόδι ξυδάτο ή στη σχάρα και τηγανιτή μαρίδα. Τα ορεκτικά και το μεθυστικό κρασί τους συμπληρώνουν πλήρως το γεύμα σας.

Λεωφόρος Ειρήνης 45, Πέραμα, τηλ. 210 4020259