Χαλβαδοποιία ΚΡΗΤΙΚΟΣ: Ο καλύτερος χαλβάς με διαφορά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Μια χαλβαδοποιία με παράδοση τριών γενεών

- Αυθεντική, παραδοσιακή μικρασιατική συνταγή

- Οι διάσημοι επιλέγουν χαλβά «ΚΡΗΤΙΚΟΣ»

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η χαλβαδοποιία «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» που εδρεύει στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην Παλαιά Κοκκινιά, παρασκευάζει τον πιο νόστιμο χαλβά της Ελλάδας, σύμφωνα με την παραδοσιακή μικρασιατική συνταγή.

Ο Μανώλης Κρητικός διατηρούσε χαλβαδοποιία στην Μικρά Ασία, μέχρι που διώχθηκε εξαιτίας της Μικρασιατικής επανάστασης. Ερχόμενος στην Ελλάδα, ίδρυσε το 1984 τη χαλβαδοποιία «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» στην Παλαιά Κοκκινιά επί της οδού Κ. Νταλιάνη, ένα στενό πάνω ακριβώς από τη Λεωφόρο Θηβών.

Ο Δημήτριος Κρητικός παρέλαβε αυτήν την οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής Κωνσταντινουπολίτικου χαλβά από τον πατέρα του και έκτοτε συνεχίζει ο ίδιος την παράδοση αυτή, μια παράδοση που συνεχίζεται εδώ και τρεις γενιές.

Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή και την ίδια ποιότητα υλικών, εκτός από χαλβά σε διάφορες γεύσεις, όπως βανίλια, βανίλια-αμύγδαλα και βανίλια-σοκολάτα, παρασκευάζει και ταχίνι. 

 

Η φήμη του χαλβά «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» έχει εξαπλωθεί εντός και εκτός συνόρων. Προσωπικότητες από το χώρο της μαγειρικής και του θεάτρου επιλέγουν «με κλειστά μάτια» τα προϊόντα της επιχείρησης.

Ιδίως όμως αυτές τις ημέρες, ενόψει της νηστείας της Τεσσαρακοστής, ο κόσμος πραγματικά σχηματίζει ουρές έξω από το εργαστήριο. Ωστόσο η αναμονή αξίζει,πιστέψτε μας!