"Μακεδονία" σκέτο και "βόρεια Κύπρος" στο Βερολίνο. "Συγγνώμη λάθος" η απάντηση. video, pics

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μεγάλη τουριστική έκθεση στο Βερολίνο η "Βόρεια Μακεδονία" παρουσιάστηκε ως... Μακεδονία σκέτο και οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές.
Μετά από παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας "έσωσαν"... ό, τι μπόρεσαν.
Δείτε στις φωτογραφίες του newsit.gr από το σημείο πώς είναι το... μετά.
Πρόκληση και με το περίπτερο του ψευδοκράτους που είχε την επιγραφή "βόρεια Κύπρος"!

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ITB) διεξάγεται στην Γερμανία και στόχος της είναι να παρουσιάσει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: Χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους. Το… ενδιαφέρον, ωστόσο, κέντρισε η «πολιτική» της… νεοσυσταθείσας Βόρειας Μακεδονίας και συγκεκριμένα ο τρόπος που… λανσάρεται επικοινωνιακά. Δηλαδή ως Μακεδονία.click4more Σκέτο «Μακεδονία» τα Σκόπια στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Το newsit.gr σας έχει ενημερώσει ήδη για τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή το… Μακεδονία «σκέτο» που χρησιμοποιήθηκε στο περίπτερο της γειτονικής χώρας στην έκθεση.

Με άμεση παρέμβαση της Πρεσβείας μας στη Γερμανία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, απαλείφθηκε η εσφαλμένη αναφορά στο περίπτερο της βόρειας γειτονικής μας χώρας ως «Μακεδονία» και αντικαταστάθηκε από το «Βόρεια Μακεδονία«.

Με δήλωσή του λίγο αργότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας Ethnos.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απέδωσε τις προβληματικές αναφορές στο περίπτερο της χώρας του στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

«Η κυβέρνησή μας» τόνισε «είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού. «Επρόκειτο για ένα ακούσιο τεχνικό λάθος το οποίο διορθώθηκε άμεσα», κατέληξε ο κ. Μποσνιάκοφσκι.

Η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο και οι αυστηρές συστάσεις όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsit.gr από το σημείο «έπιασαν τόπο».Δείτε… το πριν με τις επιγραφές για την Μακεδονία

Μακεδονία

Μακεδονία

Δείτε… το μετά με τις επιγραφές για την Μακεδονία

Μακεδονία

Μακεδονία

Μακεδονία

Μακεδονία

Βεβαίως το μόνο που «διορθώθηκε» ήταν οι επιγραφές στα ξύλινα σταντ που υπάρχουν στο σημείο. Είτε το «Μακεδονία» σκέτο… καλύφθηκε με την επιγραφή που βλέπετε παραπάνω, είτε το… πριν ήταν αυτοκόλλητο που αφαιρέθηκε.

Όπως και να ‘χει όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούσαν να διορθωθούν. Όπως για παράδειγμα οι επιγραφές στα μεγάλα πόστερ, τα φυλλάδια και όλο το υλικό που βρισκόταν στο περίπτερο της γειτονικής χώρας στην έκθεση του Βερολίνου.

Σε όλο αυτό το υλικό, φιγουράρει το «Μακεδονία»… και τέλος!Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το σημείο

Μακεδονία

Μακεδονία

 

 

Πρόκληση και με το ψευδοκράτος!

Οι… ομορφιές ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Κι αυτό διότι μερικά μέτρα παρακάτω υπάρχει και το περίπτερο του ψευδοκράτους, το οποίο έχει… φαρδιά – πλατιά την επιγραφή «Βόρεια Κύπρος»!Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το σημείο

Πηγή: www.newsit.gr