Καθαρά Δευτέρα στον Πειραιά: Χιλιάδες κόσμου στη Φρεαττύδα! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με παραδοσιακό γλέντι και με  το  πέταγμα πολύχρωμων χαρταετών γιόρτασαν οι  Πειραιώτες τα Κούλουμα  στην παραλία  της Φρεαττύδας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, Πειραιώτες κάθε ηλικίας και επισκέπτες της πόλης έδωσαν και εφέτος το «παρών» στην παραλία της Φρεαττύδας για να γιορτάσουν τα Κούλουμα, σε ένα μεγάλο παραδοσιακό  γλέντι  που έστησε  ο Δήμος Πειραιά, με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και του Προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μικρούς και μεγάλους ξεσήκωσε με τα δημοτικά  τραγούδια της,  η δημοφιλής τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά συνοδεία της ορχήστρας της. Ερμηνεύοντας μεγάλες της επιτυχίες  παρέσυρε τον κόσμο σε ένα ασταμάτητο γλέντι, με κέφι και χορό.

Το υπέροχο σκηνικό δίπλα στη θάλασσα του Πειραιά, συνέθεσε το παραδοσιακό πέταγμα  των πολύχρωμων χαρταετών στον Πειραϊκό ουρανό, μια εναέρια «παράσταση», η οποία  προσέφερε μια μοναδική οπτική εμπειρία.

Για μια ακόμη χρονιά, η  Π.Α.Ε. Ολυμπιακός,  προσέφερε  στους Πειραιώτες σαρακοστιανά εδέσματα, την παραδοσιακή λαγάνα, χαλβά και καλό κρασί.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, που έπαιξε αποκριάτικες μελωδίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Πειραιάς την Καθαρά Δευτέρα έχει την τιμητική του και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Πειραιώτες κι όχι μόνο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, κατέκλυσαν την πλαζ της Φρεαττύδας και γιόρτασαν παραδοσιακά τα Κούλουμα. Ο κόσμος  διασκέδασε με μουσική και  τραγούδια από τη Γωγώ Τσαμπά, με το πέταγμα χαρταετών και με σαρακοστιανά εδέσματα  που προσέφερε, για ακόμα μια χρονιά, η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, η οποία μαζί με τον Πρόεδρό της  Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι διαχρονικά δίπλα στη Δημοτική Αρχή,  στηρίζοντας τις δραστηριότητες του Δήμου Πειραιά. Επιθυμία μας ως Δημοτική Αρχή είναι να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι δημότες μας να ζουν όμορφες και ευχάριστες στιγμές, όπως η σημερινή, όπου η παραλία της Φρεαττύδας γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα και ο Πειραϊκός ουρανός από εκατοντάδες χαρταετούς.

Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή σε όλους».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Πιστοί στα έθιμα και στις παραδόσεις γιορτάσαμε  και εφέτος τα Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που Πειραιώτες κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν την παραλία, πέταξαν τους χαρταετούς που δώρισε ο δήμος και διασκέδασαν, τραγούδησαν και χόρεψαν  στο μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη δημοφιλή τραγουδίστρια  Γωγώ Τσαμπά.  Όπως κάθε χρονιά, από τη γιορτή δεν έλειψαν και τα σαρακοστιανά εδέσματα, τα οποία προσφέρθηκαν από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό της Βαγγέλη Μαρινάκη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Στόχος μας ήταν να  δημιουργήσουμε μια εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη και να προσφέρουμε στιγμές ανεμελιάς, χαράς και αισιοδοξίας.  Χρόνια πολλά. Καλή Σαρακοστή  με υγεία σε όλες και όλους».

Τον Ολυμπιακό στην εκδήλωση εκπροσώπησαν οι  Ντέπυ Κοξένογλου και Νίκος Γαβαλάς, με τον Διευθυντή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κ. Γαβαλά, να δηλώνει:

«Βρισκόμαστε στη Φρεαττύδα σε αυτό το πολύ ωραίο σημείο του Δήμου Πειραιά και σε αυτήν την ωραία εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και την έμπρακτη υποστήριξη του Προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Έχουν τη δυνατότητα οι δημότες Πειραιά και όχι μόνο να περάσουν εδώ, δίπλα στη θάλασσα, μία όμορφη ημέρα.

Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα αυτήν την ημέρα, θα ήθελα όμως να μεταφέρω τις ευχές και τους χαιρετισμούς του Προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και να ευχηθώ καλή Σαρακοστή, χρόνια πολλά με υγεία».

Στην παραλία της Φρεαττύδας παρευρέθηκαν: Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά Νίκος Βλαχάκος, οι Αντιδήμαρχοι: Παναγιώτης Αβραμίδης, Δημήτρης Καρύδης, Αθην΄ά Γλύκα-Χαρβαλάκου,  Χαρουτιούν Μαρκαριάν  και  Κυριακή Μπουρδάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και Σταυρούλα Μέντη, η Δημοτική Σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη, οι  Πρόεδροι των  Α΄ και Ε΄ Δημοτικών Κοινοτήτων  Δημήτρης Πεφάνης και Παναγιώτα Θειακούλη – Βοϊδονικόλα αντίστοιχα, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, οι σύμβουλοι του Δημάρχου Βασίλης Χρήστου και Βασίλης Καραγιάννης, ο  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής, η  Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου Άννα Δασκαλάκη κ.ά.

Τη διοργάνωση  της  εκδήλωσης  είχε  η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και το Destination Piraeus του Δήμου Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Φρεαττύδα: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μοίρασε σαρακοστιανά εδέσματα!