ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Προσκλητήριο από τον Πρόεδρο ΕΒΕΠ & ΠΕΣ Βασίλη Κορκίδη για το συλλαλητήριο της Κυριακής

- Ο Βασίλης Κορκίδης λέει ΟΧΙ στην επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με μια δήλωση «φωτιά», ο Βασίλης Κορκίδης κατακεραυνώνει τα επιχειρήματα όσων τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία χαρίζονται άνευ όρων Γλώσσα και Εθνότητα στους Σκοπιανούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Βασίλη Κορκίδη:

«ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Στη ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων μπορεί να διευκρινίζεται ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο όρος «identity» αναφέρεται στην ιθαγένεια και να αναγράφεται ότι η «μακεδονική» γλώσσα ανήκει στις σλαβικές γλώσσες.

Όμως, η ρηματική διακοίνωση δεν αλλάζει απολύτως τίποτε, αφού στην ίδια διακοίνωση γίνεται αναφορά δύο φορές σε «μακεδονικό λαό»!

Η μόνη αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα και για αυτό εξάλλου πανηγυρίζει η Σκοπιανή κυβέρνηση.

Γι αυτό και πέρασε με πλειοψηφία η συμφωνία από τα Σκόπια, διότι ακριβώς ήταν άκρως επωφελής για αυτούς και όχι για εμάς.

Η πραγματικότητα είναι ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν εμποδίζει σε τίποτε κάποιον από τη γειτονική χώρα να ανοίξει σχολή στην οποία θα διδάσκει την «μακεδονική γλώσσα»!

Τα ίδια ισχύουν και για τον ισχυρισμό ότι δήθεν προσφέρεται ικανοποιητική διευκρίνηση πως ο όρος «nationality» σημαίνει ιθαγένεια και όχι εθνότητα. Εάν πράγματι «nationality» στη συμφωνία σημαίνει ιθαγένεια και μόνον, δηλαδή παραπέμπει σε ένα κράτος, τότε αυτονοήτως η ιθαγένεια θα έπρεπε να ακολουθεί την ονομασία του και να ορισθεί αποκλειστικά ως «βορειομακεδονική».

Και όχι να επιτρέπεται η χρήση του όρου Μακεδονική, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό. Συνεπώς, το πρόβλημα είναι η ίδια η συμφωνία η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει με κανενός είδους διευκρίνιση, που άλλωστε δεν έχει δεσμευτική ισχύ.

Η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα πρέπει γίνει σε βάθος, με άνεση χρόνου και με τη σοβαρότητά που οι περιστάσεις επιβάλλουν. Θα πρέπει να ακουστούν όλα στη Βουλή με κάθε λεπτομέρεια, ενώ όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό.

Οι πρόχειροι χειρισμοί και οι λάθος αποφάσεις σε εθνικά θέματα δεν έχουν θέση και πολύ περισσότερο στο μείζον ζήτημα του Μακεδονικού, που δυστυχώς έχει διχάσει τους Έλληνες. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι εργαλείο υπονόμευσης της εθνικής ενότητας και δεν είναι πατριωτισμός να παίζει κανείς με τα «κουκιά» βουλευτών για τα εθνικά μας συμφέροντα. Λέμε ναι, σε μία ειλικρινή συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά ΟΧΙ σε αυτή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στο ονοματολογικό ζήτημα της FYROM, τα λάθη δεν διορθώνονται με λάθη. Η ιστορία δεν αλλάζει, δεν ξαναγράφεται, δεν διαγράφεται. Δεν υπάρχει «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονική εθνότητα», ούτε «μακεδονικός λαός», όπως λέει η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Οι μόνοι Μακεδόνες είναι Έλληνες και η μόνη Μακεδονία είναι Ελληνική!

Διαβάστε επίσης:

ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Όλοι στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος για την Μακεδονία

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!✌️Δε συμφωνούμε.Δε συναινούμε.Δε διαπραγματευόμαστε.Δεν...

Gepostet von Σαράντος Ευσταθόπουλος / Sarantos Efstathopoulos am Mittwoch, 16. Januar 2019