ΕΙΔΑΜΕ το Μπλε σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Νεγρίν στο Θέατρο OLVIO

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


O Ντέιβιντ Νεγρίν, κάνοντας χρήση της φόρμας αναπαράστασης των ασπρόμαυρων κωμωδιών, όπως του Άγγλου Τσάρλιν Τσάπλιν, του Αμερικανού ηθοποιού Μπάστερ Κίτον και του Γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Τατί, συνθέτει την δική του απολαυστική ιστορία με τίτλο «Μπλε» που παρουσιάζεται στο Θέατρο OLVIO.

Για την ιστορία

Δυο μοναχικές ζωές κινούνται παράλληλα, χωρίς να σπάνε την ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, μέχρι που ανακαλύπτουν ο ένας την εποικοδομητική ύπαρξη του άλλου και συμπορεύονται για τον ίδιο σκοπό. Δυο φιγούρες βουβές που «μιλούν» με τις κινήσεις και τους μορφασμούς και αναπαριστούν διασκεδαστικά μια ιστορία, χωρίς διαλόγους.

Για την σύλληψη της ιδέας και τον σκηνοθέτη

Έχοντας μεγάλες συνεργασίες στο ενεργητικό του στο χώρο της σκηνογραφίας ( «Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο» στο Θέατρο Πόρτα, «οι 12 ένορκοι» στο Θέατρο Αλκμήνη, «Οδός Αβύσσου Αριθμός 0» του Μενέλαου Λουντέμη στο Θέατρο OLVIO) γνωρίζει καλά πως να χειρίζεται το σκηνικό προς όφελος της ιστορίας δίνοντας ενεργό ρόλο στη δράση. Και το αποδεικνύει στην πρώτη του σκηνοθετική παραγωγή με τίτλο ΜΠΛΕ.

Δεδομένου ότι η παράσταση είναι βουβή, δόθηκε σημασία στην διαμόρφωση του σκηνικού. Αλλά ο σκηνοθέτης πάει ένα βήμα παραπέρα και εξελίσσει την δυναμική του σκηνικού. Σε αυτήν τη παραγωγή, το σκηνικό διαδραματίζει τον τρίτο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, λειτουργεί ως ενεργό πρόσωπο, αφού αλληλεπιδρά με τους ήρωες και τους οδηγεί σε διαφορετικές διαδρομές.

Για τους ηθοποιούς

Ο ηθοποιός Παντελής Πάγκαλος και η χορεύτρια Αναστασία Καπρέτσου είναι οι δυο πρωταγωνιστές. Ο μεν έχει εμπειρία σε παραστάσεις μιμητικής, όπως ο Conte Pagalini στο Θέατρο ΠΚ, είναι μοναδικός στην παντομίμα και χαρισματικός στο να μεταφέρει συναισθήματα και εικόνες με την κίνηση, τον μορφασμό, το βλέμμα. Η δε είναι χορεύτρια και παριστάνει το πρόσωπο που θα αναταράξει τη ζωή του αγοριού, είτε με το χορό είτε με τις μικρές ιδιοτροπίες της.

Πρόκειται για μια απολαυστική παράσταση που μας θυμίζει, όπως μας εξήγησε και ο Ντέιβιντ, την παιδικότητα που κρύβουμε μέσα μας και ανακαλούμε από τα παλιά. Η παράσταση δεν απευθύνεται μόνο σε ενήλικο κοινό, αλλά είναι κατάλληλη και για παιδιά, αφού η χρήση παντομίμας και το χιούμορ το κάνουν προσφιλές για όλες τις ηλικίες.

Γιατί ονομάστηκε ΜΠΛΕ η παράσταση μένει να το ανακαλύψετε μόνοι σας ως θεατές...