Πανούσης: “Από Δευτέρα οι αστυνομικοί βγαίνουν στις γειτονιές “

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολιτική λύση στο θέμα της Ελλάδας ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Η ΕΕ είναι πολιτικός οργανισμός και όχι τράπεζα για να έχουμε τη σχέση δανειολήπτη» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «πολιτική δεν σημαίνει διαγραφή όλων». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε πως όποιος θέλει να προσφύγει σε αυτό, θα πρέπει να έχει κατά νου ένα καίριο ερώτημα που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας και όχι θέλει να γίνει δημοψήφισμα για το δημοψήφισμα.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Γιακουμάκη είπε πως διάβασε ότι υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση και εάν συμβαίνει αυτό τότε «έχουμε φτάσει στα έσχατα όρια.

Γνωστοποίησε ταυτόχρονα πως το υπουργείο συγκρότησε ομάδα στην οποία συμμετέχουν καθηγητές και εκπρόσωποι φορέων προκειμένου να μελετήσουν την ενδοσχολική βία.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε ταυτόχρονα πως από Δευτέρα στην Αθήνα να βγουν στις γειτονιές αστυνομικοί που θα συνομιλήσουν με τους κατοίκους για τα προβλήματα τους.

Σημείωσε πως δεν επιθυμεί την κατάργηση αστυνομικών οργάνων αλλά οριοθέτηση εκ νέου του ρόλου τους.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σήμερα θα λήξει η κατάληψη της Νομικής από αντιεξουσιαστές.

Τέλος σχολιάζοντας την κατάργηση των Φυλακών τύπου Γ’ είπε πως φυλακές με ιδιαίτερους όρους ασφάλειας, μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το ποιος κυβερνάει σήμερα τις φυλακές.

Πάντως, κατέληξε με την φράση «Έχω πολλές αμφιβολίες για το αν κυβερνάει το κράτος».

Πηγή: parapolitika.gr