Γιατί ματαίωσε τη συνέντευξη τύπου ο Βασίλης Μιχαλολιάκος;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα, την πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου για σήμερα το απόγευμα στο νεοκλασικό της Κανθάρου στον Πειραιά.
 

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών τα είχε αναλύσει επαρκώς το Piraeuspress.gr, συνδυάζοντας τόσο την αιφνιδιαστική παραίτηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, όσο και τη συνάντησή που φέρεται να είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και του ζήτησε να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ.

 
Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που οδήγησαν τον Βασίλη Μιχαλολιάκο στη ματαίωση της πολυαναμενόμενης συνέντευξης τύπου, στην οποία μάλιστα είχε κληθεί σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας;
 

1. Σύμφωνα με πρώην Βουλευτή του Πειραιά που γνωρίζει καλά τον τρόπο σκέψης του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο ορισμός της συνέντευξης τύπου ήταν απλά ένα μέσο πίεσης, για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω εσωκομματικά από τον Αντώνη Σαμαρά, αφού ο Πρόεδρος της ΝΔ, γνώριζε τα σενάρια περί ιδρύσεως νέου καθαρά δεξιού κόμματος από τον πρώην Δήμαρχο Πειραιά... ο οποίος μάλιστα είχε του είχε δώσει και το όνομα ''ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ''. Προφανώς η συμφωνία επετεύχθη και έτσι δεν υπήρξε λόγος για την πραγματοποίηση της συνέντευξης τύπου!

 

2. Βάσει των λεγομένων πρώην στενού συνεργάτη του Βασίλη Μιχαλολιάκου, καθοριστικό ρόλο στην ακύρωση της συνέντευξης τύπου, έπαιξε το στενό οικογενειακό του περιβάλλον και ιδίως η κόρη του, μιας και μια τέτοια κίνηση πιθανότατα θα προκαλούσε προβλήματα στην κομματική σταδιοδρομία του Βουλευτή Α' Πειραιά και συζύγου της κόρης του Κώστα Κατσαφάδου.

 

3. Ο ίδιος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν είχε αποφασίσει οριστικά ποια θα ήταν η σωστή πολιτική κίνηση για τον ίδιο. Δεν είχε αποφασίσει δηλαδή εάν θα έπρεπε να επιστρέψει δυναμικά στην κεντρική πολιτική σκηνή-αθετώντας το λόγο που είχε δώσει στον πειραϊκό λαό-με μια υψηλή θέση στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ή αν θα έπρεπε να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου δεξιού κομματικού φορέα, μιας και οι μετρήσεις που έχει πραγματοποιήσει δεν είναι και οι πλέον ενθαρρυντικές!

 

Όπως και να έχει πάντως, το αποτέλεσμα είναι ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε πολύ κακό για το τίποτα τελικά... Εκτός και εάν τις αμέσως προσεχείς ημέρες δούμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Από το Μας ενώνει ο Πειραιάς στο Μας ενώνει η Ελλάς!