ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Ο Πειραιάς ψηφίζει Ανδρουλάκη για Πρόεδρο (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κοσμοσυρροή από οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης κεντροαριστεράς στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατάμεστη η αίθουσα του ΚΡΕΜΛΙΝΟ κατά τη χθεσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, αν κρίνουμε από το κλίμα στον Πειραιά!

unnamed (5)

Σφοδρή επίθεση σε όσους εγκατέλειψαν και πλήγωσαν τη Δημοκρατική Παράταξη μόνο και μόνο για να κάνουν πολιτικές καριέρες, εξαπέλυσε από τον Πειραιά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, επανέλαβε την πρόκληση που έχει μπροστά της η παράταξη. Να αφήσει τα λάθη στο παρελθόν και να ενώσει τις δυνάμεις της ώστε να αποτελέσει τη νέα επιλογή για τους πολίτες.

«Στόχος μας είναι να διεγείρουμε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού. Να δημιουργήσουμε την έκπληξη, την αντίδραση, το άλλο πολιτικό σχέδιο. Δεν απευθυνόμαστε στον οπορτουνιστή που πήγε προς τα άλλα κόμματα γιατί έπαψε να είναι υπουργός ή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για το λαό που εξαπατήθηκε.

Γι’ αυτόν που δεν άντεξε να βλέπει το παιδί του άνεργο, το δάνειό του να κοκκινίζει, το μισθό και τη σύνταξή του να μειώνονται. Το ερώτημα είναι αν είμαστε έτοιμοι με ένα ρεαλιστικό, προοδευτικό σχέδιο να αγκαλιάσουμε τη λαϊκή βάση, τη ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης».

Ο κ. Ανδρουλάκης, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι «κλείνει το μάτι» σε σενάρια συνεργασίας με τη ΝΔ, υπογράμμισε: «Δεν συγκυβέρνησα εγώ με τον κ. Καρατζαφέρη. Δεν είμαι από αυτούς οι οποίοι δεν μίλησαν τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά κάποιος που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πάρει ένα υπουργείο την εποχή της συγκυβέρνησης και μετά από μερικά χρόνια που ανοίγεται η πόρτα να επιστρέψει, να καταγγέλλει όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους, είναι λάθος πολιτικός πολιτισμός. Δεν υπηρετεί την ενότητα και την αξιοπρέπεια της Δημοκρατικής Παράταξης».

Τέλος στην αλαζονεία

Όπως ανέφερε βασικός του στόχος είναι να κρατήσει την παράταξη ενωμένη, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.

«Ενότητα δεν είναι να μοιράσουμε τα ιμάτια της Δημοκρατικής Παράταξης με τους παλιούς πρωταγωνιστές. Πρέπει να πάμε σε συλλογική ενότητα με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας. Η αξία του σοσιαλιστή είναι να μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες κι όχι να βλέπει τον κόσμο από ψηλά και να προσπαθεί να του επιβάλλει την άποψή του. Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Το πληρώσαμε. Ας αλλάξουμε σελίδα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι ο μοναδικός στόχος του νέου εγχειρήματος είναι η «συμμαχία όλων των γενεών. Των ανθρώπων που προσέφεραν τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Δεν μπορώ να έχω… πρώτο τραπέζι πίστα όσους με το λαϊκισμό τους και την πελατειακή κουλτούρα έφτιαξαν πολιτικές προίκες και σήμερα θέλουν να είναι πρωταγωνιστές. Δεν τους θέλει η κοινωνία. Πρέπει να βάλουμε μπροστά το ηθικό κεφάλαιο της παράταξης. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να δημιουργούν την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, ήταν η παράταξη της διαφθοράς. Πάνω από όλα ήταν μια παράταξη προσφοράς, απλώς κάποιοι μας πρόδωσαν, ευτυχώς ήταν λίγοι».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν και να στηρίξουν την παράταξη στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου.

«Καλώ εσάς κι όλες τις γενιές να ενωθούμε με μια νέα συλλογικότητα, χωρίς το αρχηγικό κόμμα του χθες, με σεβασμό στα μέλη μας. Ένα κόμμα που θα λειτουργεί με διαφάνεια στα οικονομικά του και στον τρόπο λήψης απόφασης. Φτάνουν τα λάθη του χθες. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, ο καθένας κάνει τον αγώνα του, ο καθένας με τις απόψεις του. Έτσι θα σφυρηλατήσουμε την ενότητα. Δεν σηκώνει η παράταξη αλλά φαινόμενα του παρελθόντος. Δεν σηκώνει άλλη αλαζονεία. Δεν σηκώνει άλλους ηγεμονισμούς».

unnamed (6)