ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Σήμερα στο ΣΕΦ το πρώτο βήμα για την Πόλη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε, στις 9 το βράδυ, στο ΣΕΦ, την Αναντολού Εφές με στόχο να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα έδρας που με τόσο κόπο κατέκτησε στην κανονική περίοδο και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Πόλης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ματ Λοτζέσκι, που είναι δύσκολο να προλάβει κάποιο ματς της σειράς. Ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει, στην εμπειρία και τη σκληράδα της ομάδας του απέναντι σε μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα, που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με οκτώ νίκες στα τελευταία δέκα ματς.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ (απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας σε επιθετικά ριμπάουντ) και συνεπώς του ρυθμού, που βολεύει τον Ολυμπιακό να είναι χαμηλός και με σετ παιχνίδι, αποτελεί ένα από τα μεγάλα κλειδιά όχι απλώς της αναμέτρησης, αλλά της σειράς.

Η Εφές, που διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης προτιμά σαφώς τις περισσότερες κατοχές και το τρέξιμο από τον αντίπαλό της, που έχει τη δεύτερη κορυφαία άμυνα στην Ευρωλίγκα. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα παραταχθούν με στόχο το break.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).