Τεσσάρα του Ολυμπιακού στην Αστάνα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καμία απολύτως δυσκολία δεν συνάντησε από την Αστάνα ο Ολυμπιακός στον αγώνα που έγινε στον Ναό για το πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Από τη στιγμή που μέσα σε δέκα λεπτά, από το 25' έως το 35' ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 3-0, τι άλλο να έκανε η Αστάνα για να κερδίσει; Τελικό 4-1 για τον Θρύλο με γκολ των Φιγκέιρας (25'), Ελιουνούσι (33') και Σεμπά (35', 65'). Για τους Καζάκους είχε μειώσει ο Καμπανάνγκα στο 54'.

ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΑΣΤΑΝΑ

Με τους Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνη, Ελιουνούσι, Σεμπά και Καρντόσο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ο οποίος φυσικά είχε την κατοχή της μπάλας και δεν δυσκολευόταν να φτάσει στα αντίπαλα καρέ. Η Αστάνα δεν μπορεί να πει κανείς πως έπαιξε αμυντικά και μάλλον αυτός ήταν ο λόγος που φορτώθηκε με πάρα πολλά γκολ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν προειδοποίησε από την αρχή. Στο 3' με σουτ του Φιγκέιρας έξω από την περιοχή και στο 5' με ένα καλό συρτό σουτ του Φορτούνη. Στο 19' ο Μιλιβόγεβιτς προσπάθησε να γίνει απειλητικός και λίγο αργότερα έγινε το 1-0 και αφού ο Σεμπά είχε ανακοπεί πρωτύτερα με ανύπαρκτο οφσάιντ, σε φάση όπου θα γινόταν σίγουρα το… 1-0.

Στο 25' ο Φορτούνης μπήκε από δεξιά, ταλαιπωρώντας τους παίκτες της Αστάνα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φιγκέιρας, που προωθήθηκε και έβαλε το γκολ, το πρώτο του με τον Ολυμπιακό και μάλιστα, ευρωπαϊκό. Αυτό ήταν! Η Αστάνα κατέρρευσε.

Και μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά, δεν είχε πάρει το μάθημά της και δέχτηκε ακόμα δύο τέρματα. Το πρώτο από τον Ελιουνούσι και το δεύτερο από τον Σεμπά. Το ένα στο 33' και το άλλο στο 35'. Στο πρώτο λοιπόν ο Νορβηγός πήρε την μπάλα από τον Μιλιβόγεβιτς, μπήκε από τα δεξιά και με το αριστερό κεραυνοβόλησε τον Έριτς, που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Στο 35', ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 με τον Σεμπά. Ύστερα από καταπληκτική μπαλιά του Ελιουνούσι, ο Βραζιλιάνος μπήκε από τα αριστερά σε τετ-α-τετ και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει τρία τα τέρματα επί της Αστάνα και τους ΓΑΥΡΟΥΣ να θυμηθούν τον ΠΑΟΚ.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ!

Στο Β' μέρος, κάτι το 3-0, κάτι η σίγουρη νίκη και κάτι οι φιλοξενούμενοι, που δεν μπορούσαν να κάνουν καμία ανατροπή φυσικά, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ρυθμού από τον Ολυμπιακό, ο οποίος, πάντως, πίεσε και για άλλα γκολ, με το έργο του να γίνεται ευκολότερο από το 58' και μετά, όταν η Αστάνα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης και αποβολής του Κάνιας.

Πριν γίνει αυτό, πάντως, ο Καμπανάνγκα είχε μειώσει σε 3-1 μετά από σοβαρότατο λάθος του Λεάλι, που πήγε να διώξει και έστειλε την μπάλα στον στράικερ της Αστάνα, που πριν καν πέσει κάτω, σούταρε, για να τη στείλει στα δίχτυα. Σε εκείνο το σημείο οι Καζάκοι πίεσαν για να μειώσουν ακόμα περισσότερο, αλλά τα όνειρά τους για κάτι καλό, «πάγωσαν» στο 58' με την αποβολή του Κάνιας.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός άντεξε στο σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων και τους τιμώρησε στο 65' όταν ο Φορτούνης δέχτηκε μια κλωτσιά, αλλά κατάφερε να δώσει στον Καρντόσο, που προωθήθηκε από αριστερά.

Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε συρτά στον Σεμπά, που από κοντά έβαλε το δεύτερο γκολ του στον αγώνα και το τέταρτο του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκει στην Αστάνα, καθώς σε κενή εστία ο Καμπανάνγκα δεν μπόρεσε να μειώσει σε 4-2...

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος από την αντίπαλό του, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως πίεζε ψηλά και τη... σκότωσε με τρία γκολ σε δέκα λεπτά. Το τελικό 4-1 χαρίζει κορυφή στον Ολυμπιακό, που έπιασε τον ΑΠΟΕΛ. Αμφότερες οι ομάδες έχουν έξι πόντους, τέσσερις η Γιανγκ Μπόις, που κέρδισε τους Κύπριους και έναν, στην τελευταία θέση η Αστάνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς (73' Καμπιάσο), Μαρτίνς, Φορτούνης (78' Μπουχαλάκης), Ελιουνούσι (69' Μανθάτης), Σεμπά, Καρντόσο

Αστάνα: Έριτς, Μπεϊσεμπέκοφ, Μάλι, Άνισιτς, Λογκβινένκο, Σόμκο, Ταγκιμπέργκεν (63' Μουζίκοφ), Τουμάσι, Κάνιας, Καμπανάνγκα (72' Ντεσπότοβιτς), Νουρσεμπάεφ (59' Σίτοφ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6
2 ΑΠΟΕΛ 6
3 Γιανγκ Μπόις 4
4 Αστάνα 1