ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΑΠΑΚΗΣ: Δεν υφίσταται Μετρό στην πόλη, χωρίς σταθμό στο μεγάλο λιμάνι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πειραιάς θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο, αφού τα έργα του Μετρό και τουΤραμ κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα μας.

Οι μονοδρομήσεις και τα εργοτάξια στους κεντρικούς δρόμους δημιουργούν τεράστιες καθυστερήσεις στις μετακινησεις μας και στην καθημερινοτητά μας. Παρ' όλο που το εργο του τραμ μας εχει διχάσει, εχουμε εξοπλιστεί με υπομονή για το καλό της πόλης.

Με την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά θα εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 επιβάτες, ενώ ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό μόλις σε 45 λεπτά.

Κατά συνέπεια, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν -έστω και φημολογίες- ότι το Μετρο μπορεί να προσπεράσει το λιμάνι, και από τα “Μανιάτικα” να τερματίσει κατευθείαν στο σταθμό “Δημοτικό θέατρο”;

Οι εδαφολογικές μελέτες που είχαν γίνει αποδείχθηκαν άστοχες, αφού δεν ειχαν προβλεφτεί οι σπηλαιώσεις και η σαθρότητα του εδάφους. Ως εκ τούτου, εργολαβοι εξετάζουν εναλλακτικες διαδρομες χωρις σταθμο στο λιμανι του πειραια.Ενα εργο όμως, πολλων εκατομμυρίων ευρω, χρόνιων εργασιών κι αναντίρρητων πλεονεκτημάτων, αξίζει τουλάχιστον μία διαφορετική προσέγγιση ώστε να μην απορριφθεί τόσο άκοπα το αρχικό πλάνο.

Η ελαχιστη απαιτηση των πειραιωτων, είναι, τα εργα που μας ταλαιπωρούν, και θα μας ταλαιπωρουν εως το 2019, οπως φαινεται, να ολοκληρωθουν σωστά προς ωφελος του μεγαλου λιμανιου,του Πειραια και της χωρας, στο ευρυτερο πλαίσιο.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Ιωακείμ Παπάκης

Τομεάρχης ΑΝΕΛ Α' & Β' Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΟΜΒΑ: Το ΜΕΤΡΟ του Πειραιά ΔΕΝ πιάνει λιμάνι!