ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ: “Όσο και να χτυπά η ΑΥΓΗ το #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ήρθε για να μείνει!”

1
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ξυπνάς ένα πρωί και η φωτογραφία σου βρίσκεται κρεμασμένη στα μανταλάκια ανάμεσα σε εγκληματίες, στάρλετςκαι υπουργικά στελέχη»

Tης Ελένης Κριτσιδήμα*

Κάποιοι όταν δεν βρίσκουν την είδηση που θέλουν, φροντίζουν να τη δημιουργήσουν κι αυτή είναι η λεγόμενη βρώμικη δημοσιογραφία. Κάπως έτσι, η Αυγή αποφάσισε να «με κρεμάσει στα μανταλάκια» ανάμεσα σ’ εγκληματίες, στάρλετς και υπουργικά στελέχη, ανήμερα της συγκέντρωσης του #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Ήταν η τελευταία τους απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο πως πίσω από το #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.

Δυστυχώς για τον Κυρίτση (που είχε το θράσος να πει πως με διαφήμισε) και τους συναδέλφους του, η προσπάθεια επέβη άκαρπη. Εγώ δεν κρύφτηκα στο λαγούμι μου φοβισμένη (και γιατί να φοβηθώ άραγε;) και χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στην πλατεία. Το μόνο που κατάφερε η Αυγή αλλά και το altsantiri.gr, που από την προηγούμενη νύχτα είχε στρώσει το δρόμο για τη στοχοποίησή μου ήταν να πείσουν ακόμα περισσότερο κόσμο να κατεβεί στο Σύνταγμα.

Με χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν το ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ αλλά η σφαίρα εκπυρσοκρότησε και χτύπησε τους ίδιους. Έπεσε η μάσκα και αποκαλύφθηκε η εμμονή τους να διώκουν μέχρι εσχάτων σημείων όσους τολμούν να σταθούν απέναντί τους.

Πιθανόν περίμεναν να διαχωρίσω τη θέση μου από το ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ή το ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ να διαχωρίσει τη θέση του από εμένα, να αρνηθώ πως κατέθεσα εκ μέρους των διοργανωτών αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (αλήθεια, με πόση ευκολία διαρρέουν έγγραφα από τον Άρειο Πάγο με κατεύθυνση συγκεκριμένα φιλοκυβερνητικά Μ.Μ.Ε.;), να προσπαθούσα να δικαιολογηθώ για την υποψηφιότητά μου…γενικότερα ν’ αντιδρούσα σπασμωδικά ώστε να τους δώσω την ευκαιρία να μας αποτελειώσουν.

Όταν όμως έχεις συναίσθηση των πράξεων σου, δεν προσποιείσαι κάτι διαφορετικό από αυτό που πάντα ήσουν, δεν αποποιείσαι τα βήματα σου κι όταν δε, αυτά τα κάνεις πατώντας γερά το πόδια σου στη γη…τότε δεν γίνεται να πανικοβληθείς.

Κοιτάς τον εχθρό ευθεία (Παρακαλώ, μη βιαστεί κανείς να πει πως μια κυβέρνηση που με καθιστά δακτυλοδεικτούμενη, αφού πρώτα τα στελέχη της έχουν ανακοινώσει πως έχουμε ταξικό πόλεμο και στη συνέχεια έχουν δηλώσει πως κινούμαι εχθρικά στη χώρα, δεν είναι εχθρός μου) και μπαίνεις στον πόλεμο. Τον ξεγυμνώνεις, περιγράφοντας πως αισθάνεσαι… Με την στοχοποίηση μου τόλμησα να πω – αυτό που ενάμιση χρόνο απέφευγα- κλονίζεται η Δημοκρατία.

Ανάλογα (ντροπιαστικά για κάθε ελεύθερη χώρα) περιστατικά συμβαίνουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Πάντα όμως θα υπάρχουμε εμείς «οι τρελοί» να στεκόμαστε απέναντί τους, με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, μ’ έναν στόχο: Να τα ρίξουμε!

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, το #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ γεννήθηκε και πήρε πνοή μέσα από ελεύθερους ανθρώπους που δε μπαίνουν σε κομματικά καλούπια κι όσο το χτυπούν, τόσο θα γιγαντώνεται.

Όπως οι 15 γίναμε 10.000, σύντομα θα είμαστε 10.000.000!

*Διοργανώτρια του #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Αγαπάει τη δημοσιογραφία αλλά έπαψε να την εξασκεί για να μη τη σιχαθεί. Εργάζεται στο marketing των media εδώ και χρόνια. Θεωρεί πως οι κανόνες υπάρχουν για να τους σεβόμαστε και οι γραμμές για να τις πατάμε και να βγαίνουμε έξω!