Πριν και μετά το 60λεπτο "σφυροκόπημα". Αυτή είναι η απάντηση του Τραμπ στον Άσαντ και τον… τσάρο. Βίντεο ντοκουμέντο για τις καταστροφές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το κατά πόσο επετεύχθη από επιτυχία η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, Αγγλίας και Γαλλίας στην Συρία, είναι κάτι που η κάθε πλευρά παρουσιάζει με τον... δικό της τρόπο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ξεκάθαρος για την επίθεση στην Συρία: «Αποστολή εξετελέσθη» είπε ο αμερικανός πρόεδρος! Η Συρία, από την πλευρά της, τόνισε πως 71 από τους 103 πυραύλους που έριξαν οι τρεις δυτικές δυνάμεις αναχαιτίστηκαν.

click4more

Παρασκηνιακές αποκαλύψεις! Φτάσαμε μια «ανάσα» από την «μάχη γιγάντων»! Ποιος έπεισε τον...

Εϊναι δύο απόψεις εκ διαμέτρου αντίθετες κι έτσι το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στην δημοσιότητα υλικό και φωτογραφίες για τα χτυπήματα που πέτυχε ο συνασπισμός. Τα ντοκουμέντα δείχνουν τις τρεις εγκαταστάσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων στη Συρία.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ, υποστήριξε στην επίσημη ενημέρωση μετά την στρατιωτική επέμβαση πως οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν και οι τρεις στόχοι που επελέγησαν. «Χτυπήθηκε με επιτυχία κάθε στόχος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αντικειμενικό σκοπό να μεταφέρουν ένα συνολικό και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας. Αλλά και να δράσουν αποτρεπτικά για το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, τα πλήγματα ήταν ακριβή, καταιγιστικά και αποτελεσματικά.

Δείτε τοι βίντεο με ολόκληρη την ενημέρωση του Πενταγώνου και τις φωτογραφίες από το… πριν και μετά στους τρεις στόχους

Βίντεο από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Barzeh κυκλοφόρησε και στο twitter

Περισσότερες φωτογραφίες από την Συρία

Φωτογραφίες από το πριν και το μετά της επίθεσης σε δύο από τους τρεις στόχους έδωσε και η εταιρεία δορυφορικών λήψεων DigitalGlobe.

Είναι για φωτογραφίες από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Barzeh και το συγκρότημα αποθηκών χημικών όπλων Him Shinshar.

Click4more: Εικόνες φρίκης! Η Γαλλία δημοσιεύει αποδείξεις (;) για επίθεση με χημικά στην Ντούμα! Σοκαριστικές εικόνες

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού.

Το πεντάγωνο, πάντως, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμυντική εμπλοκή ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ήταν αναποτελεσματικά, σε μεγάλο βαθμό.

Συρία

Tο συγκρότημα αποθηκών χημικών όπλων βρίσκεται δυτικά της Χομς, μιας πόλης βόρεια της Δαμασκού, όπου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν προπύργιο των ανταρτών.

Συρία

Πηγή: www.newsit.gr