Μαθητής με καρκίνο θα γιορτάσει τα τελευταία του Χριστούγεννα αφού οι γιατροί του έδωσαν μόλις 6 μήνες ζωής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η οικογένεια ενός 11χρονου που πάσχει από έναν μη χειρουργήσιμο όγκο στον εγκέφαλο προετοιμάζεται για τα τελευταία του Χριστούγεννα μαζί του, αφού οι γιατροί του έδωσαν μόλις 6 μήνες ζωής.

Ο Reece Probert έμοιαζε απόλυτα υγιής τον περασμένο μήνα μέχρις ότου η μητέρα του τον πήγε σε ένα νοσοκομείο επειδή κούτσαινε.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες αποκάλυψαν ότι το παιδί έχει έναν επιθετικό όγκο στον εγκέφαλό του, ο οποίος σκοτώνει τα περισσότερα θύματά του μέσα σε 6 με 12 μήνες μετά τη διάγνωσή τους.

Η κατεστραμμένη οικογένειά του, από το Wombourne του Staffordshire, είναι δίπλα στο γενναίο μαθητή για να του προσφέρει τα καλύτερα Χριστούγεννα που είχε ποτέ.

Η 31χρονη μητέρα του Reece, Jenna Probert, δήλωσε: “Θα είναι τα τελευταία μας Χριστούγεννα μαζί και θέλουμε ο Reece να τα περάσει όσο πιο όμορφα γίνεται.”

“Θέλω να τον κάνω να νιώσει σαν βασιλιάς. Να νιώσει σαν να είναι το πιο σημαντικό άτομο στον κόσμο γιατί αυτά θα είναι τα τελευταία του Χριστούγεννα.”

“Θα διακοσμήσουμε ολόκληρο το σπίτι και θα το φτιάξουμε σαν το σπίτι του Άη Βασίλη. Αυτά θα είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα που είχε ποτέ.”

“Ο Reece ξέρει ότι έχει καρκίνο αλλά δεν γνωρίζει την πραγματικότητα. Δεν μπορώ να του πω ότι θα πεθάνει. Θέλω να είναι χαρούμενος.”

Μόλις έξι εβδομάδες πριν, ο Reece ήταν μια χαρά και υγιής. Αλλά αφότου ο μικρός επέστρεψε από ένα ταξίδι του στη Βόρεια Ιρλανδία, το Νοέμβριο, όπου είχε πάει για να δει τους παππούδες του, η μητέρα του άρχισε να παρατηρεί κάποια ασυνήθιστα συμπτώματα.

Ο νεαρός άρχισε να κουτσαίνει και να έχει πόνο στο ένα χέρι, κάτι που έκανε τη μητέρα του να τον πάει στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες.

Ενώ οι εξετάσεις του βγήκαν καθαρές, η κ. Probert κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο Reece άρχισε να χάνει τα λόγια του μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Ένας γείτονας – ο οποίος είχε διαγνωσθεί με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο – παρατήρησε ότι ο Reece ζοριζόταν να μιλήσει και να φοβόταν τα χειρότερα, αφού είχε παρόμοια συμπτώματα στο παρελθόν.

Η κ. Probert πήγε το παιδί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μια μεταγενέστερη αξονική τομογραφία που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ βρήκε μια «ανωμαλία» στον εγκέφαλό του.

Δύο ημέρες αργότερα, η κ. Probert είπε ότι ο γιος της είχε έναν επιθετικό καρκίνο που συνήθως εμφανίζεται στα παιδιά.

“Κατέρρευσα όταν μου το είπαν,” είπε η μητέρα. “Ένιωσα ότι η καρδιά μου είχε εξαφανιστεί. Ήταν ένα φρικτό συναίσθημα. Προσευχόμουν να είχαν κάνει λάθος.”

“Έκλαιγα με λυγμούς. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια μαμά. Ακόμα και η ογκολόγος είχε δάκρυα στα μάτια της ενώ μου μιλούσε.”

Στη συνέχεια η οικογένεια έλαβε ένα άλλο χτύπημα όταν οι γιατροί είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

“Μπήκαμε στο οικογενειακό δωμάτιο και μας είπαν ότι η χημειοθεραπεία δεν θα έχει αποτέλεσμα και η ακτινοθεραπεία θα συρρικνώσει μόνο τον όγκο,”είπε η κ. Probert.

“Τα περισσότερα παιδιά πεθαίνουν σε διάστημα έξι με δώδεκα μηνών από τη διάγνωση.”

Ο Reece πρόκειται να ξεκινήσει τον πρώτο γύρο ακτινοθεραπείας του για να μειώσει τον όγκο του και να κερδίσει περισσότερο χρόνο.

Το μόνο που θέλει τώρα η κ. Probert είναι ο Reece να ζήσει τα πιο “τέλεια Χριστούγεννα.”

“Έπρεπε να δεχθώ την πραγματικότητα στο μυαλό μου,” είπε η μητέρα. “Είμαι απλά επικεντρωμένη στο να περνάει καλά όσο είναι ακόμα εδώ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις μαζί του και να βεβαιωθούμε ότι είναι χαρούμενος.”

“Ο Reece είναι ένα φανταστικό παιδί. Ήταν εκπληκτικός μαθητής. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη για εκείνον.”

Φίλοι και συγγενείς δημιούργησαν έναν έρανο για να μπορέσει ο Reece να πάει ένα ταξίδι για τα Χριστούγεννα.

Ο φίλος της μητέρας του έγραψε στη σελίδα GoFundMe της οικογένειας: “Μαζεύουμε χρήματα για τον Reece, για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα και τις επιθυμίες του και να του προσφέρουμε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα που είχε ποτέ.”

;  trelokouneli.gr