Βόμβα στον Πειραιά: Μπαίνει λουκέτο σε ΟΠΑΝ και ΚΟΔΕΠ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σα βόμβα έσκασε στον Πειραιά και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο, η είδηση ότι κλείνουν τόσο ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όσο και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να κλείσει όλους τους Οργανισμούς και τις Επιχειρήσεις που ανήκουν σε Δήμους και να παραχωρήσει τις αρμοδιότητές τους σε αντίστοιχες υπηρεσίες - αντιδημαρχίες του εκάστοτε Δήμου.

Οι αντιδράσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι λίγες και στον Πειραιά, καθώς τόσο η ΚΟΔΕΠ όσο και ο ΟΠΑΝ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και μάλιστα πρώτης γραμμής, που αφορά στην κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ΚΟΔΕΠ τρέχει προγράμματα για χιλιάδες ωφελούμενους που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, ενώ ο ΟΠΑΝ διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Βεάκειο, το αθλητικό κέντρο στα Βοτσαλάκια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής φαίνεται να εξαιρείται ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πειραιά «Κανάλι 1 - 90,4», παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια άκρως ζημιογόνα επιχείρηση με ετήσιο προϋπολογισμό που αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ και ακροαματικότητα κοντά στο… 0%!

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει και σχετική διαβούλευση, όπου οι Δήμαρχοι αναμένεται να εκφράσουν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους, με δεδομένη όμως τη βούληση της Κυβέρνησης να προχώρηση σε αυτή τη μεταρρύθμιση στους ΟΤΑ.