Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πειραιά για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο ΣΕΦ

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρέθηκε ο Πρωθυπουργός και Προέδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, προκειμένου να απευθυνθεί στους νέους της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι διοργανώνουν το 13ο συνέδριο της νεολαίας τους.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε στο ΣΕΦ ο απερχόμενος Προέδρος της ΟΝΝΕΔ και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης και πλέον στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ το παρών έδωσε και ο Διευθυντής του κόμματος και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος.

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο»

«Σας ευχαριστώ για τους αγώνες σας, για τη μεγάλη μας ΟΝΝΕΔ, για τη Νέα Δημοκρατία μας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα λίγο μετά τις 18:00.

«Είμαστε περισσότεροι από ποτέ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι στόχος είναι μια Ελλάδα που θα αποτελεί «πόλο σταθερότητας και προόδου».

Ο Κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως όταν άλλοι έστελναν τους νέους στην Κούβα «εμείς τους συναντούσαμε παντού στην Ελλάδα, σε εκδηλώσεις ελεύθερες και ανοιχτές, όχι με κουκούλες και βαριοπούλες όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη».

«Η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω. Ήταν επίσης η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ επέλεξαν την Ευρώπη, κάτι τόσο αυτονόητο σήμερα, όμως στη δική μας εποχή, η τότε Αριστερά θαύμαζε τριτοκοσμικά καθεστώτα», είπε.

«Σας διαβεβαιώ πως μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, πάντα ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ», ανέφερε ο πρωθυπουργός και μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους για τη διοργάνωση του συνεδρίου.

«Η Ελλάδα είναι πλέον ισχυρότερη και οικονομικά, αμυντικά και γεωστρατηγικά»

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι από το προηγούμενο συνέδριο έως σήμερα η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες κρίσεις, από τον Έβρο μέχρι την πανδημία και από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι τις τουρκικές προκλήσεις και ενεργειακό.

«Η πατρίδα μας δεν ξέφυγε, κερδίσαμε τα στοιχήματα», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε με έμφαση ότι «η Ελλάδα είναι πλέον ισχυρότερη και οικονομικά, αμυντικά και γεωστρατηγικά».

Συνεχίζοντας, και με αφορμή τη βιβλιοθήκη που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του συνεδρίου, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: «ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες».

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι αφορά προτεραιότητα της κυβερητικής πολιτικής η αναβάθμιση των Πανεπιστημίων. Τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θέτει τις βάσεις για σύγχρονα πανεπιστήμια και επέκρινε τις εντάσεις στο ΑΠΘ.

Έρχεται η πανεπιστημιακή αστυνομία και ο νόμος δεν θα σταματά στις πύλες των ΑΕΙ, σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Εμείς είμαστε η πραγματική προοδευτική δύναμη με όλες αυτές τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε «συνεχή επαγρύπνηση» για να ξεσκεπάζονται άμεσα οι συκοφάντες, όπως τόνισε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα «πλήρες σχέδιο» που περιλαμβάνει όλες τις λύσεις και όλες τις δυνάμεις που διαθέτει η κυβέρνηση για να δοθεί λύση στη φθηνή στέγη νέων και φοιτητών με τα εκατοντάδες ακίνητα του Δημοσίου αλλά και κίνητρα για να ανοίξουν σπίτια που παραμένουν χρόνια κλειστά. Πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον τέως ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) για να ανακαινιστούν χώροι που θα στεγάσουν φοιητές και νέα ζευγάρια.

«Θα υλοποιηθούν στη 2η τετραετία της ΝΔ»

Όλα αυτά «θα υλοποιηθούν στη 2η τετραετία της ΝΔ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μαθαίνω ότι τελευταία κάποιοι έχουν αυπνίες, σκεφτείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τα αποτελέσματα των εκλογών», τόνισε.

«Κρατάμε την πόρτα κλειστή σε προκλήσεις αλλά ανοιχτή σε συζητήσεις», είπε στέλνοντας μήνυμα και προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Έχουμε ισχυρή άμυνα και ισχυρές συμμαχίες, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Ελπίζω μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και νοοτροπία. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο», τόνισε «φωτογραφίζοντας» την Τουρκία.

«Θέλω να αποφοιτήσετε από ένα πανεπιστήμιο της γνώσης», πρόσθεσε.

Το συνέδριό μας γίνεται αφετηρία προς την επόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Η πατρίδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που κάνει και λάθη παρά μια λάθος κυβέρνηση»

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πατρίδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που κάνει και λάθη παρά μια λάθος κυβέρνηση.

Όσον αφορά την παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ήδη υπηρετούν στην δημόσια παιδεία μας περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί, που είναι «οι πρώτες προσλήψεις εδώ και πάνω από μία 10ετία».

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα ισότητα και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για πρώτη φορά η Ελλάδα διαθέτει μια τολμηρή στρατηγική ισότητας με ειδικά σχέδια για τους ΛΟΑΤΚΙ+, σημείωσε.

«Ποτέ άλλοτε δεν αναπτύχθηκαν τόσες οριζόντιες δράσεις κατά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Πότε το κράτος δεν αντιμετώπισε τόσο κατάματα την εξάρτηση από τις ουσίες, τη μόρφωση στις φυλακές. Προ ολίγων εβδομάδων είχα βρεθεί στον πρώτο χώρο εποπτευόμενης χρήσης. Τομή που ξεπερνά στερεότυπα και αγκυλώσεις του παρελθόντος», είπε.

Επίκαιρες θεματικές ενότητες

Το Σάββατο και την Κυριακή οι 2.393 σύνεδροι που αναδείχθηκαν από 82.757 μέλη θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν πάνω σε επίκαιρες θεματικές ενότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από αρκετές ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις νεολαίας, που διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την ΟΝΝΕΔ, όπως ο πρόεδρος της IYDU Michael Dust, η πρόεδρος του YEPP Lidia Pereira και εκπρόσωποι Οργανώσεων που ανήκουν στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την Ουκρανία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Κροατία, την Ιρλανδία και την Αυστρία.

Ταυτόχρονα, στο χώρο του συνεδρίου θα υπάρχουν περίπτερα από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, όπου οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα μπορούν να πληροφορηθούν για εθελοντικές δράσεις στις οποίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν.

Το Piraeus Press βρέθηκε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και σας μεταφέρει εικόνες από το ΣΕΦ: