Μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση Παπανδρέου στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Επιβλητικές οι εικόνες από την κατάμεστη αίθουσα (και με όρθιους) του Πειραϊκού Συνδέσμου

- Η μαζική προσέλευση Πειραιωτών στην ομιλία Παπανδρέου προκάλεσε αίσθηση 

- Δείτε εικόνες από την προεκλογική συγκέντρωση Παπανδρέου στον Πειραιά

«Ήρθε η ώρα να ξανακάνουμε την παράταξή μας μεγάλη, ισχυρή, πρωταγωνιστική. Να νικάμε τη συντήρηση, να αγωνιζόμαστε για την πρόοδο, να ζωντανεύουμε το Κίνημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε σε φίλους και ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής στον Πειραιά.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αυτό που τον πληγώνει στον Πειραιά ως προοδευτικό πολίτη, είναι πως τα τελευταία χρόνια έδωσε σε προηγούμενες εκλογές υψηλά ποσοστά στη Χρυσή Αυγή.

«Εκμαυλίστηκαν πολλοί συμπολίτες μας από τη φασιστική εκδοχή της κοινωνικότητας... Από το μήνυμα του μίσους. Θρηνήσαμε και έναν νέο συνάνθρωπό μας από αυτή την εκτροπή, τον Παύλο Φύσσα» τόνισε, και κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες του Πειραιά να κλείσουν αυτή την παρένθεση, κυρίως τους νέους ανθρώπους, «καθώς νέα παιδιά από λαϊκές γειτονιές, προοδευτικές και δημοκρατικές, απήχθησαν ιδεολογικά από τον μεγάλο εχθρό της δημοκρατίας, από τον φασισμό», πρόσθεσε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κι αυτό ευθύνη για την κατάσταση που προέκυψε, γιατί «μπερδέψαμε τον λόγο μας και τον ανακατέψαμε με τη συντήρηση».

«Όποτε ξεχάσαμε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν κυρίως κίνημα, μας ξέχασε και ο λαός»

«Όποτε βολευτήκαμε με τη διαχείριση των κοινών και δεν επενδύσαμε στον κοινωνικό μετασχηματισμό, όποτε γίναμε βολικοί και ξεχάσαμε πως το ΠΑΣΟΚ, πέρα από πανελλήνιο και σοσιαλιστικό, ήταν κυρίως κίνημα, όποτε ξεχάσαμε τα αξιακά θεμέλια της παράταξής μας, μας ξέχασε και ο λαός. Μας ξέχασαν και μας αρνήθηκαν οι παλιοί σύντροφοι και, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μας ανακαλύψουν αυτά τα νέα παιδιά που παρασύρθηκαν στον φασισμό» είπε με αυτοκριτική διάθεση ο πρώην πρωθυπουργός, και δεσμεύθηκε πώς όλοι μαζί «θα αγωνιστούμε όπως μόνον εμείς ξέρουμε και θα λιώσουμε τον φασισμό. Θα τον ακυρώσουμε και θα τον ξεριζώσουμε από το μυαλό των νέων μας, θα τον ξεγυμνώσουμε στα μάτια των πολιτών, δείχνοντας τα αδιέξοδά του».

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε πως τα επόμενα δέκα χρόνια της παράταξης και του κόμματος θα είναι λαμπρά.

«Σας το εγγυώμαι. Θα ενωθούμε, θα μεγαλώσουμε, θα δυναμώσουμε, θα νικήσουμε και θα κυβερνήσουμε πάλι. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες» τόνισε, και πρόσθεσε:

«Δεν χάσαμε το δρόμο, που μείναμε μαζί, ακόμα και από παράλληλα αλλά διαφορετικά μονοπάτια, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει, για να μην αλωθεί και εκμηδενιστεί η παράταξη, μονοπάτια που τα ενώσαμε το 2017 με τη Φώφη Γεννηματά στο Κίνημα Αλλαγής. Για να κάνουμε το Κίνημα Αλλαγής λεωφόρο διαφυγής προς το μέλλον, προς την ανάσταση και τη δικαίωση της παράταξης. Σε αυτή την πορεία θέλω να ηγηθώ, μαζί θέλω να δώσουμε αυτόν τον αγώνα και όλα εξαρτώνται από την ψήφο σας στις 5 Δεκεμβρίου».

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε πως δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρίες, ούτε περιθώριο έστω και μιας χαμένης ψήφου.

«Μόνο η νίκη υπάρχει στη δική μας ορατότητα. Γιατί το διακύβευμα είναι η δημοκρατία και η πρόοδος, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, απέναντι στη συντήρηση. Για αυτό και η παράταξή μας πρέπει να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή. Για να ανατρέψουμε τη σημερινή καθηλωτική ισορροπία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για τον Πειραιά

Ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε διεξοδικά τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του Πειραιά, με την αξιοποίηση του λιμανιού και τη βιομηχανική του ζώνη, τις πολύ σημαντικές εκπαιδευτικές παρακαταθήκες με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τις σχολές τεχνικής εξειδίκευσης που υπάρχουν στην περιοχή.

«Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει κέντρο των νέων τεχνολογιών, της έρευνας. Έχει όλες τις προϋποθέσεις, έχει τις δομές, έχει τους ανθρώπους. Και όλη αυτήν την πολύτιμη πρώτη ύλη θα πρέπει εμείς να την μπολιάσουμε με όραμα, να την ενισχύσουμε με σχέδιο οργανωμένο και να επιτύχουμε την αλλαγή μέσα από πράξεις ουσιαστικές και δράσεις συνεχείς. Ιδιαίτερα σημαντικό να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της νέας γενιάς του Πειραιά, η οποία διψά για πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και εξέλιξη. Ο Πειραιάς δεν υστερεί πουθενά. Η κυβέρνηση υστερεί. Σε όλα τα επίπεδα, πολιτισμό, αθλητισμό, ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνει η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να σταματήσουν όσοι προσφέρουν να αισθάνονται μόνοι τους και εγκαταλελειμμένοι. Εδώ είμαι, εδώ είστε και εσείς, μαζί θα το κάνουμε αυτό. Για έναν Πειραιά καλύτερο, για έναν Πειραιά ισχυρότερο, για έναν Πειραιά πιο ανθρώπινο».