Κορωνοϊός: Χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού σε Πειραιά & Νησιά Αργοσαρωνικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές αρχές του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, καθώς το 4ο κύμα της πανδημίας βρίσκει τις εν λόγω περιοχές «ανοχύρωτες», λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμένων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού απέναντι στη μετάλλαξη Δ, θεωρείται το 85%, έναντι του αρχικού 70-75%.

Για τον Πειραιά, το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού ανέρχεται μόλις στο 64%, ενώ το ποσοστό εμβολιασμένων ηλικίας 60 ετών και άνω αγγίζει το 75%.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού το ποσοστό είναι απογοητευτικό, καθώς για το γενικό πληθυσμό είναι μόλις 56%, ενώ για τους ηλικίας άνω των 60 ετών φτάνει το 77%.

Με το ρυθμό εξέλιξης της πανδημίας και με αυτά τα ποσοστά εμβολιασμού, εκφράζεται έντονη ανησυχία από τους ειδικούς, ιδιαίτερα για το επόμενο 3μηνο του χειμώνα!

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες… και μάλιστα άμεσα, γιατί βρισκόμαστε στο και 5!